De kracht van de illusie

Onze illusionist tovert met woorden, beelden en metaforen om een frisse wind te laten waaien in het landschap van innovatie, verandering en re-organisatie. Een landschap waarin betrokkenen zich vaak verward, onbegrepen of ontheemd voelen.

Hij gebruikt de psychologie en filosofie uit de wereld van illusionisme, waarin hij meerdere malen bekroond werd. In tegenstelling tot vakgenoten uit amusement en entertainment, zijn de illusies niet het einddoel, maar het middel om vastzittende ideeën en aannames in het hoofd van de toeschouwer beweeglijker te maken.

Humoristische en magische illusies

Verandering betekent vaak loslaten. Loslaten geeft vrijheid, maar is ook eng. Vooral als de verandering van “bovenaf” is opgelegd heb je het gevoel geen grip meer te hebben op wat vertrouwd was. Aan de hand van humoristische en magische illusies laat hij je ervaren dat je hersenen uitstekend in staat zijn om nieuwe, nog sterkere handvatten te creëren waarmee je vrijwel elke nieuwe situatie in evenwicht kan brengen.

Een presentatie is geen opsomming van feiten in een excentriek jasje gestoken. Het is een warme en humoristische confrontatie met onze eigen oogkleppen en een uitdaging om die bij te stellen. Want flexibele oogkleppen maken je veerkracht en wilskracht in een continue veranderende omgeving een stuk doeltreffender.

“We waren uiterst tevreden over de bijdrage van Dan. Niet alleen zijn zijn goocheltrucs verbazingwekkend, maar hij wist precies de toon te treffen om de mensen op te warmen door te wijzen op zaken als focus en perspectief en het belang daarvan bij zowel het goochelen als bij onze activiteiten tijdens de bijeenkomst. Ik heb vandaag tijdens het congres veel onderwijscollega’s met enthousiasme over jullie aanbod verteld.”

Hans Wilminkdirecteur van Stichting Fioretti Teylingen

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351