Word je bewust van je eigen programma en leer het te besturen.

Communiceren is geen trucje, maar je kunt je wel bewust worden van de manier waarop je communiceert en hoe je overkomt op anderen.

Ben jij een prater of een luisteraar? Hoe kom je over op een ander? Wat is jouw non-verbale communicatiestijl? Hoe geef je een hand? Geef jij je collega’s wel eens een compliment? En hoe reageer je als je een compliment krijgt?

In de workshop ‘Communiceren kun je leren’ worden de deelnemers spelenderwijs en op een luchtige manier ingewijd in de kracht van communicatie. Door verschillende oefeningen worden ze zich bewust van hun communicatiestijl en hoe deze overkomt op een ander.

De keuze van de oefeningen wordt altijd vooraf afgestemd op de doelgroep, doel van de bijeenkomst en de beschikbare tijd.

Leer jezelf kennen

Hieronder een greep uit de verschillende oefeningen:

  • Gesprekstechnieken: actief luisteren en actief niet-luisteren, samenvatten, doorvragen, aandacht voor gesprek i.p.v. gedachten in hoofd etc.
  • Voorstellen & Improvisatie: Hoe stel je je voor en hoe komt dit over? En hoe communiceer je in een onverwachte situatie?
  • Positieve Feedback & Complimenten geven: Een positieve oefening om waardering uit te spreken en te leren hoe je een welgemeend compliment dankbaar in ontvangst neemt.
  • Tip-Top: Wat doe je supergoed en waar liggen je ontwikkelpunten?
  • Handenschudden: De fijne kneepjes van het handen schudden en iemands naam onthouden. Zeer geschikt voor groepen die elkaar nog niet zo goed kennen.
  • Spiegelen: In kleine groepen elkaars houding bestuderen en verbeteren. Wat is het effect van jouw lichaamshouding? Wat wil je uitstralen en wat kun je daar met je lijf aan doen?
  • Hints: Volledig non-verbaal communiceren kan ook! In groepjes beeldt iedereen een woord/zin uit die op een kaartje staat. Lukt het jou om je zonder woorden verstaanbaar te maken? Een verslavend spel waar men meestal niet meer mee wil stoppen!
  • De eerste indruk: Wat is jouw eerste indruk van iemand? In tweetallen kom je hier met een leuke vragenlijst achter.
  • Live Netwerken: De kracht van netwerken wordt met deze oefening direct duidelijk. Je noteert op een sticker/post-it iets wat je nodig hebt (een fiets, koelkast, een betrouwbare klusjesman etc.). De ervaring leert dat er minstens 2 hits per workshop zijn.
  • Video Presentatie: Een mini presentatie (1-2 minuten) wordt gefilmd en meteen terug gekeken. Direct wordt zichtbaar wat er goed gaat en waar je kunt verbeteren.

Wanneer is Communiceren kun je leren geschikt? 

Deze workshop is zeer geschikt om in te zetten binnen veranderingstrajecten; als onderdeel van interne trainingstrajecten; managementtrajecten, maar ook als luchtige en leerzame teambuildingsactiviteit.

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351