Leer teams of afdelingen elkaars verhaal kennen én vertellen

Het contact met klanten is voor veel bedrijven één van de belangrijkste pijlers van de organisatie. Binnen bedrijven die meerdere diensten en/of producten leveren via verschillende afdelingen bestaat er vaak de mogelijkheid één klant op meerdere vlakken te bedienen. Effectieve samenwerking en kennis van elkaar werkwijze tussen afdelingen en teams is daarbij een must. Bovendien moeten de medewerkers leren hoe ze hun collega’s en hun diensten op een goede manier voor het voetlicht brengen.

Het doel van het Cross Sell spel is om afdelingen van een organisatie in kaart te brengen, te toetsen wat elke afdeling van elkaar weet, afdelingen elkaar beter te laten leren kennen én korte pitches te oefenen om de dienstverlening te verbeteren.

Quiz

De deelnemers krijgen bij binnenkomst een op naam gezet elektronisch stemkastje waarbij ook ingeladen is bij welke afdeling iemand hoort. De deelnemers geven in quiz-vorm per afdeling aan hoe goed zij een afdeling kennen. Van de uitkomsten van de quiz zullen we na afloop van de dag een rapportage maken met daarin alle resultaten per afdeling, zodat jullie waardevolle inzichten verkrijgen over de bestaande kennis van de deelnemers.

Na de quiz heeft iedereen specifieke informatie ingewonnen over de verschillende afdelingen. Als laatste onderdeel worden de deelnemers op speelse wijze in contact gebracht met cross selling in een competitie de beste cross seller te vinden!

Wie geeft de beste pitch?

Uiteraard zullen we de exacte invulling in overleg afstemmen, maar het spel kan er als volgt uitzien:

De deelnemers worden ingedeeld in drietallen met behulp van de stemkastjes. De deelnemers krijgen een nummer naar hun stemkastje gestuurd dat correspondeert met de groep waar ze toe behoren.

• Ronde 1: Persoon A geeft een pitch over de afdeling van persoon B, persoon B een pitch over de afdeling van persoon A. Persoon C bepaalt welke pitch hij het beste vindt.

• Ronde 2: Twee drietallen voegen zich samen en worden een zestal. De twee winnaars pitchen weer over elkaars afdeling. De 4 anderen zijn nu de juryleden. Ze tellen af en wijzen dan tegelijkertijd naar de winnaar van hun keuze. Bij een gelijke stand bepaalt het lot.

• Ronde 3: Twee zestallen voegen zich samen en worden een twaalftal. De twee winnaars pitchen weer, de 10 anderen bepalen door af te tellen en wijzen weer letterlijk de winnaar aan.

Als er 10 of minder pitchers over zijn, volgt de finale. De finalisten komen naar voren en trekken een lootje, waarmee ze een afdeling toegewezen krijgen. We geven de finalisten een aantal minuten om zich voor te bereiden op hun pitch. De finalisten geven 1 voor 1 hun pitch van 30 seconden over de afdeling die zij getrokken hebben. Het publiek bepaalt door middel van de stemkastjes wie de beste cross seller is en wie dus in de finale de beste pitch heeft gegeven.

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351