Lachen is gezond!

Lachen is gezond! Waarom doen we het dan zo weinig? Als kind lachte je zo’n 300 keer per dag. Volgens onderzoek lachen volwassenen maximaal 15 keer per dag.

En jij? Wanneer heb je voor het laatst hartelijk gelachen? Op de werkvloer zal lachen het werkplezier en de onderlinge verbondenheid zeker verhogen! Ontdek in de lachworkshop hoe gemakkelijk het is je lachspieren te activeren.

Als je je gelukkig voelt, ben je productiever, creatiever, heb je meer energie en ben je gezonder. Het is dus heel relevant om hier aandacht aan te besteden binnen organisaties en lachen is hiervoor een effectieve manier. Na deze workshop zal de onderlinge verbondenheid toenemen: hier praat men nog lang over na!

De geheimen van lachen

1. Je kunt lachen zonder reden. We lachen als een fysieke oefening.

2. Fake it until you make it. Er kan altijd gelachen worden, zelfs als je er niet voor in de stemming bent. We doen net alsof, net zolang tot het “echt” wordt.

3. Motion creates emotion. Maak de lachbeweging en je hersenen zullen een overeenkomstige reactie gaan vertonen. We lachen met kinderlijke speelsheid, onbevangen en blijmoedig.

4. Het lichaam kan getraind worden om te lachen. Door regelmatig te lachen activeer je de lachreflexen van je lichaam, en zal je gemakkelijker de lach schieten.

5. Last but not least. Je hersenen ‘zien’ geen verschil tussen ‘echt’ lachen en ‘doen alsof’. Het voelt in eerste instantie soms onwennig om zomaar om niks te lachen. Toch maken je hersenen in beide gevallen toch vrolijk de bijbehorende cocktail van gelukshormonen aan. Alle voordelen van lachen vallen je hoe dan ook ten deel.

Wanneer is de lachworkshop geschikt?

De lachworkshop is er in drie vormen: als volledige workshop, als korte energizer of als wandeling in de buitenlucht!

Door lachen krijg je een betere doorbloeding. Vanzelf adem je dieper en komt er meer zuurstof in het bloed. De lachworkshop tintelt van vrolijkheid en bruist van energie, uitbundig overgoten met de aanstekelijke lach van de lachcoach. Geen ontsnapping meer mogelijk!

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351