Beter brainstormen

Mix & Match is een unieke manier om mensen op een kwalitatieve manier te laten brainstormen.

We beginnen met het poseren van stellingen of vraagstukken over bepaalde onderwerpen die jullie aan de orde willen laten komen. Naar aanleiding van de antwoorden (bijvoorbeeld op vragen als: In hoeverre heb je interesse in/ben je betrokken bij/ heb je ideeën over dit onderwerp…etc.) worden mensen ingedeeld in brainstormgroepen of in een 1-op-1 speeddate systeem.

Een effectief middel om mensen met dezelfde belangen en/of interesses bij elkaar te zetten voor het nadenken over oplossingen voor bepaalde vraagstukken of het genereren van nieuwe ideeën. Aan de hand van gegeven antwoorden worden mensen ingedeeld in groepen met gelijkgestemden (van een andere afdeling of discipline).

Hoe werkt het?

De deelnemers krijgen bij binnenkomst een op naam gezet stemkastje waarbij ook ingeladen is bij welke afdeling iemand hoort. Via de stemkastjes kan gekeken worden welke mensen over welke zaken hetzelfde of juist volkomen anders denken. Bovendien worden de percentages voor/tegen & ja/nee direct op het grote scherm getoond, zodat de publieke opinie voor iedereen direct zichtbaar is. De groepjes worden ingedeeld op basis van het matching resultaat aan de hand van de reacties op de stellingen.

Er volgen één of meerdere brainstormsessies waarin de kans op concrete resultaten door het Mix & Match effect significant vergroot wordt.

De middag wordt plenair afgesloten. Door middel van de stemkastjes kan er gestemd worden op de uitkomsten van de brainstormsessies. Op die manier is iedereen op de hoogte van de ideeën die zijn ontstaan in de andere groepjes. Bovendien krijgt het management goed zicht op de heersende stemming onder de aanwezigen. Na afloop van de dag volgt een rapportage met daarin alle resultaten per afdeling, zodat jullie inzicht hebben in de resultaten per afdeling.

Concrete voordelen:

• Het matchen van mensen die echt affiniteit hebben met het onderwerp waarover ze praten.
• Een rapportage achteraf die daadwerkelijk inzicht geeft over wat er speelt in de hoofden van de medewerkers en daarmee binnen de organisatie.
• De mogelijkheid voor concrete verdere stappen: het vormen van projectteams en gerichte follow-up over de uitkomsten wordt een stuk makkelijker gemaakt dankzij de technologie van de stemkastjes.

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351