Teambuilding en creativiteit

Wat speelt er binnen jullie organisatie? Wat is het thema van de bedrijfsdag of het congres? Naast al het overleg en presentaties is actie een prettige afwisseling. Schilderen: niet in het wilde weg, maar doelgericht.

De deelnemers schilderen ‘het verhaal’ van het bedrijf of werken een actueel thema uit tot een sprekend schilderij: soms één doek, soms een serie samenhangende doeken.

Samenwerking zit in de workshop ingebakken. Collega’s leren elkaar beter kennen. En een actuele kwestie wordt al schilderend extra onder de aandacht gebracht. Onze kunstschilder begeleidt de deelnemers en laat zien hoe je op een gemakkelijke manier een doek opzet en uitwerkt. Het resultaat vormt een blijvende herinnering aan de bijeenkomst en is een volwaardig kunstwerk.

Meerluik schilderen en thematisch schilderen

De deelnemers maken samen een meerluik: een reeks doeken die op elkaar aansluiten en samen een groot schilderij vormen. De doeken vertellen samen een verhaal (‘Hoe de klant koning werd’ of ‘Waar staat onze organisatie over 5 jaar’). Per doek werken 4 á 5 deelnemers samen, die ook weer moeten samenwerken met de twee naastgelegen doeken. In het begin bepaalt de groep als geheel wat het verhaal wordt en wie wat schildert. Achteraf kunnen de doeken op de gangen van de locatie opgehangen worden, of verdeeld. Ook is het mogelijk een reeks ‘losstaande’ doeken te schilderen (bijv. het thema aandacht, communicatie, verandering, innovatie, inzet, optimisme).

Wanneer is de Schilderworkshop geschikt?

Samen werken aan een écht kunstwerk draagt bij aan teambuilding en creativiteit. Het geheel is groter dan de som van de delen, net zoals binnen jullie organisatie.

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351