Muzikaal genot voor iedereen

Wat is het toch fijn om met z’n allen echte welgemeende en ook vaak ontroerende smartlappen te zingen. Onder de bezielende leiding van één van onze ervaren workshopleiders pinkt menig deelnemer eerst even een traantje weg om daarna uit volle borst de smartlap uit te schallen. Accordeon, piano, gitaar of orkestband ondersteunt deze zangworkshop. 

Muzikaal en aanstekelijk

Tijdens de Jordanese smartlap workshop worden de deelnemers aan de hand genomen door het scala van zangtechnieken en emoties die komen kijken bij het zingen van smartlappen. De Koos Alberts vibrato, de Zangeres zonder naam jubel, de Jordanese snik, de Mien Dobbelsteen ‘dit is mijn kopstem’ oefening komen allemaal aan bod. Maar eerst wordt gestart met Jordanese smartlap warming up (de typische cafe Nol houding zonder morsen van bier). Deze vloeit moeiteloos over in sapperdieosia en de workshop kan beginnen.

Per lied wordt een techniek en emotie aangeboord. De groep daagt elkaar uit, daagt zichzelf uit om emoties uit het onderste van de kan te halen. En tussen het lachen en huilen door wordt er ook nog een prachtig levenslied twee-stemmig ingestudeerd.

Wanneer is de Smartlappen workshop geschikt?

Zeer aan te raden als avondprogramma, onder het genot van een drankje maar ook voor grote groepen met traanklieren en goede zin. Een nuttige en leerzame, maar vooral hilarische en laagdrempelige workshop voor iedereen.

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351