Duurzame inzetbaarheid van je medewerkers

Een krappe arbeidsmarkt vraagt veel van je medewerkers. En juist nu wil je ze niet verliezen. Duurzame inzetbaarheid toepassen in je organisatie of je team is daarbij cruciaal. Werknemers en werkgevers moeten investeren in arbeidsvaardigheden om zo te kunnen veranderen van functie of van sector. Maar hoe doe je dat?

Ga het gesprek aan en zet duurzame inzetbaarheid in

Een verandering van functie of taken moeten doorvoeren binnen een organisatie is niet eenvoudig. Sommige taken moeten worden afgeschoven of uitbesteedt. Nieuwe taken moeten worden aangeleerd. Dit gaat vaak niet zonder slag of stoot.

Een manier om duurzame inzetbaarheid bespreekbaar te maken is Theater als Spiegel. Met humor en interactie maakt Theater als Spiegel zichtbaar welke invloed eigen gedrag heeft op werksituaties of op collega’s. Denk aan een gesprek met je leidinggevende over jouw rol of functie, jouw wensen, dromen en ambities of je zorgen over je huidige baan.

Hoe maakt Theater als Spiegel duurzame inzetbaarheid bespreekbaar?

We doen dit met acteurs die een op maat geschreven scène spelen, waarin een voor de deelnemers herkenbare situatie wordt vertoond. De deelnemers mogen zelf aanwijzingen geven voor het verbeteren van het verloop van de scène. Zo krijgen zij inzicht in hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op een situatie. Daarnaast krijgen ze ook vertrouwen dat dit soms best spannende onderwerp, zonder consequenties bespreekbaar gemaakt kan worden. 

Met humor en inlevingsvermogen houden de acteurs het publiek een spiegel voor en door de interactieve manier van spelen wordt iedereen betrokken bij wat er op het podium gebeurt.

Balans in het werk

Volgens neuropsycholoog Theo Compernolle is overmatig multitasken een van de grootste oorzaken van burn-out. En juist nu is het belangrijk om je mensen te behouden als je duurzame teams wilt bouwen.  Hiervoor is het belangrijk om deze mythe van het multitasken te ontrafelen.

De workshop Multitasken bestaat niet! opent ogen voor mensen die graag meerdere dingen tegelijk willen doen om productief te zijn. Duurzame inzetbaarheid moet men dus ook zeker niet verwarren met meerdere dingen tegelijk doen. Zo ben je vaak verder van huis omdat mensen thuis komen te zitten.

Wat gebeurt er in het brein als je meerdere taken tegelijk probeert uit te voeren?

Gedurende ‘Multitasken bestaat niet!’ wordt antwoord gegeven op de vraag wat er in ons brein gebeurt bij multitasken. Deze workshop start met een inleiding en een act met 10 draaiende breekbare borden. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag met verschillende actieve oefeningen waardoor ze zich bewust worden van de kosten van al dat multitasken.

Ook krijgen de deelnemers tips hoe ze met minder stress 40% efficiënter kunnen werken. Na afloop staan ze te popelen om de nieuwe inzichten in praktijk te brengen.

100% fun én 100% leerzaam, het kan!

anti stress workshop duurzame inzetbaarheid

Wil je werken aan duurzame inzetbaarheid en zodoende duurzamere teams creëren?

Neem contact met ons op of een van bovenstaande workshop of andere workshop die hieraan kunnen bijdragen.