Online CSI – Home Office

Online CSI home office
Online CSI home office

In CSI Home Office kruipen externe online teams in de huid van een rechercheur om een zaak op de lossen die bol staat van beroemdheden, omkoperij en machtsverhoudingen. Het veelzijdige bewijsmateriaal, waaronder krantenartikelen, filmpjes en andere aanwijzingen, worden via een online portaal aangeboden. De teams pakken elk stuk van het mysterie aan in een serie ‘sprints’ in korte tijdblokken. Tijdens elke sprint onderzoeken de deelnemers een bepaald bewijsstuk. Vervolgens komen ze weer bij elkaar, bepalen de mogelijke motieven en leggen onderlinge verbanden. Deze informatie wordt gebruikt voor de volgende sprint. Teams hebben 90 minuten om het bewijs te bestuderen en hun onderzoeksrapport in te dienen. Hierin moeten ze de mogelijke motieven van elke verdachte beschrijven en de identiteit van de dader uiteindelijk onthullen.

Online CSI home office

Online CSI home office

Leerresultaten

CSI Home Office is een weerspiegeling van een realistisch scenario waarbij onderzoeksteams de beschikbare informatie moeten analyseren en bevindingen en conclusie moeten uitwerken. De interactieve speelervaring en de hoeveelheid aan informatie vereisen dat teams een duidelijke strategie moeten ontwikkelen. Hierin speelt elke deelnemer een specifieke rol en krijgt verantwoordelijkheid in het bepalen en samenstellen van het bewijs. CSI Home Office gebruikt specifieke spelelementen, incentives, regels en feedbacksystemen. Hierdoor worden de deelnemers gemotiveerd actief mee te doen en hun gedrag te observeren. Dit leidt uiteindelijk tot gedragsverandering. Door dit spel worden de teamvaardigheden voor het werken op afstand versterkt. Zoals kritisch denken, probleemoplossingen, gezamenlijke besluitvorming en het nauwkeurig meten van teamsucces worden hierdoor versterkt.

  • 1,5 - 2 uur

  • 4 of meer

Er zijn nog andere versies van de spannende CSI spellen die je ook kan spelen. Zo heb je ook nog La Hacienda en Space Odyssey.