Competitie en samenwerking in een unieke business game

Na een korte introductie begint het spel met een intellectuele uitdaging: in een quiz komen vragen met een uiteenlopend karakter aan bod. Inhoudelijke vragen over de organisatie, wiskundige breinbrekers en algemene trivia zullen voorbijkomen om ervoor te zorgen dat de deelnemers alle kennis moeten bundelen om tot de correcte antwoorden te komen.

Na ongeveer 15 minuten zullen de eerste teams alle antwoorden verzameld hebben. Met het resultaat spoeden ze zich naar de wedstrijdtafel waar ze in ruil voor de juiste antwoorden een puzzel krijgen uitgereikt. Het tweede deel van het spel is nu begonnen!

Hetzelfde doel voor ogen

Al snel zal elk team er achter komen dat de puzzelstukjes in de tas niet overeenkomen met het voorbeeld dat ze hebben gekregen: het lijkt een “mission impuzzleble“. Doordat we alle puzzelstukjes willekeurig hebben verdeeld over de verschillende groepen, zullen de deelnemers op zoek moeten naar de correcte puzzelstukken. Alleen een georganiseerd team met duidelijke taakverdeling en een gedegen plan zal er in slagen binnen de tijd de juiste stukken bij de andere tafels te vinden.

Zodra de eerste puzzels compleet zijn, begint het grote puzzel werk. De complete puzzels van de tafels worden door de teams samengevoegd tot het eind resultaat. Zodra het hele plaatje compleet is, is de opdracht geslaagd en bleek dat het geen wedstrijd was waar 1 team kon winnen, maar dat de samenwerking van alle teams het belangrijkste was om het eindresultaat te verkrijgen.

Een spel vol energie, uitdaging en interactie!

Wanneer is de Puzzlebility Game geschikt?

Bijvoorbeeld als energizer tijdens een netwerkevent, als teambuildingsactiviteit of als afsluiting van een afdelingsbijeenkomst: wanneer je in relatief korte tijd een grote groep mensen in beweging wil krijgen én de boodschap van samenwerking wil overbrengen.

Elsbeth Ensing

“Er wordt bij ons nog veel nagesproken over de jaarbijeenkomst! Super leuk om te zien dat collega’s nog steeds zo enthousiast zijn. Dit gebeurt niet zo vaak bij ons, dus dat is een goed teken. Mede dankzij jullie mooie act en het puzzel spel. Nogmaals complimenten hiervoor.”

Elsbeth EnsingTeamlead Lean Office Retail bij ABN AMRO

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351