Hoe goed kan jij twee dingen tegelijk doen?

Herken je dit? Je bent boodschappen aan het doen en je wordt gebeld. Tijdens het voeren van het telefoongesprek loop je door de supermarkt. Als je hebt opgehangen, kijk je verbaasd in je mandje. Daarin liggen allerlei boodschappen van je lijstje, zonder dat je je kan herinneren dat je het uit de schappen hebt gepakt.

“To do two things at once is to do neither” – Publilius Syrus

Succesvol multitasken zou je zeggen. Maar boodschappen doen is zó routine, dat het niet echt je aandacht nodig heeft. Multitasken, echt twee dingen tegelijkertijd doen, kan alleen als maximaal één van deze bezigheden je aandacht nodig heeft. Probeer maar eens een goed gesprek met je partner te voeren, terwijl je het plot van een spannende film probeert te volgen…

 More Tasks Than Most

Tijdens deze training wordt de mythe van het multitasken ontrafeld. Uit onderzoek blijkt dat multitasken niet bestaat. Eigenlijk schakelen we steeds tussen verschillende taken: switchtasken dus. Na een inleiding over de huidige, complexe maatschappij en de rol van de mens hierin, ervaren de deelnemers tijdens deze training hoe het is om twee of meer dingen naast elkaar te doen, waarbij opperste concentratie vereist is.

Resultaat

Tijdens deze training leren de deelnemers het verschil tussen multitasken, switchtasken en monotasken en worden zij zich bewust van wat het met hen doet.

Dit zorgt bij de deelnemers uiteindelijk voor:
– Een gestructureerde manier van werken binnen en buiten de werkvloer.
– Betere keuzes maken in manier van aanpak.
– Meer rust in het hoofd.

Na deze luchtige en interactieve workshop zijn de deelnemers zich meer bewust van hun gedrag. Bovendien versterkt het samenwerken met collega’s en het onderling uitwisselen van ervaringen het teamgevoel.

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351