online kerstborrel vieren met collegas-kerstborrel

Of we het Corona virus onder controle krijgen deze winter blijft nog afwachten. Wat we wel al kunnen voorspellen, is dat de Kerstbijeenkomsten en jaarafsluitingen bij organisaties dit jaar anders zullen zijn dan anders. Misschien kunnen we weer live bij elkaar komen, maar er is ook een grote kans dat we de feestdagen online met onze collega’s, vrienden en familie moeten gaan door brengen.

Wij hebben een paar tips op een rij gezet waarvan wij heel blij zouden worden. Jullie ook?

5 Tips voor een Corona Proof Kerst met je collega’s:

 1. Online kerstborrel

  Al je elkaar niet live kunt ontmoeten, waarom dan niet online in jullie online office! Het probleem van traditionele video gesprekken is dat het moeilijk is om gezellig te praten of creatief te sparren als de groep te groot wordt. In ‘het echte leven’ ontstaan er dan allerlei kleinere gesprekken, maar in één videocall werkt dat niet. Om toch met een klein gezelschap een gesprek te voeren, kun je gebruik maken van de gratis tool HopHop. De deelnemers bepalen zelf in welke ruimte ze willen netwerken. Meer behoefte aan een ander gesprek? Klik op een andere ruimte op de kaart en je zit bij een ander gesprek.

  Met een (kerst)borrelbox geleverd aan huis maak je het geheel natuurlijk helemaal af!

 2. Online teambuilding

  Veel bedrijven organiseren wel een keer per jaar (of vaker) een teambuilding sessie voor het bedrijf of team. Dit jaar zijn veel van dit soort bijeenkomsten helaas in het water gevallen omdat deze niet corona proof zijn.
  Je kunt wachten tot het Covid virus af neemt en ‘we weer mogen’. Of je pakt de december maand aan om met je team of bedrijf een online teambuiling in te zetten. Natuurlijk in een feestelijke style met onze Online Kerst Bingo  of Online Race around the World – Kerst(feest) Editie.

 3. Lootjes trekken

  Online Lootjes trekken kennen veel van ons al langer. Waarom zou je deze handige tool niet gebruiken voor jouw team of bedrijf om elkaar te verrassen in de december maand.
  Trek een lootje via https://www.lootjestrekken.nl/ met al je collega’s. Maak een leuk gedicht en stuur je gedicht evt. met een klein cadeautje op een persoonlijke kaart naar de persoon waarvan jij een lootje hebt ontvangen. In deze online periode is het extra leuk om iets via de post te ontvangen!

 4. Kerstuitje – Corona proof

  Een Kerstuitje met het hele team wordt voor veel bedrijven erg lastig dit jaar. Maar waarom niet 1 op 1 afspreken?
  Trek zoals bij tip 3 lootjes met je collega’s en spreek 1 op 1 af om bijvoorbeeld een Kerstwandeling te maken of om naar een locatie in kerstsfeer te gaan (restaurant/kerst film/kerst markt). Neem allebei iets mee wat voor jou staat voor typisch kerst (misschien wel iets kerst hapje, een kerstbal een spel etc.). Even niet online, maar live het jaar afsluiten.

 5. Corona proof Kerst met collega’s op de bank!

  Kerst staat meestal in het teken van familie en samen zijn met elkaar.
  Verras je collega’s met een Kerstfilm pakket voor thuis met de familie. Stop hem vol met lekkere snacks en drankjes, de film, kaarsen en een grote fleecedeken!

Zo gaan we zeker wel Corona proof deze kerst in met onze collega’s. Want gezondheid staat sowieso voorop!