Online netwerken

In een tijd dat alles online en vanuit huis moet, worden sommige dingen lastiger en minder vanzelfsprekend. Er is een aantal maanden geleden een ontzettend snelle switch gemaakt van werken op kantoor naar thuiswerken. En desondanks dit voor de meeste ontzettend goed is verlopen, blijven er een aantal dingen die moeilijker zijn om vanuit huis te doen. We hebben het al vaak gehad over  online teambuilding en online samenwerken vanuit huis. Maar hoe zit het met online netwerken?

Online netwerken

Organiseer een Zoom break-outs sessie

De videoservice Zoom heeft een hele hoop functies. Een hiervan is ‘breakouts’. In breakouts kun je praten met een kleinere groep en elkaar dus beter leren kennen dan met twintig mensen in hetzelfde scherm. Je kunt deze functie inzetten voor bijvoorbeeld online netwerken. Begin met een grotere meeting, hierin is iedereen nog in hetzelfde scherm. Geef de mensen die meedoen een opdracht mee, bijvoorbeeld een vraag die ze elk gaan beantwoorden of erachter komen. Wat vindt jij belangrijk in je werk? Waar ben je goed in? En waar kun je hulp gebruiken? Of juist iets luchtigs: Wat is je favoriete gerecht/vakantieland en waarom? Iedereen gaat +/- 5 minuten uiteen in een breakout met 3 à 4 personen. Daarna komt iedereen weer samen en vraagt de host een paar mensen naar hun bevindingen.  Dit kun je een aantal keer herhalen. Een leuke en spontane manier van online netwerken.

Online Netwerken

Online Netwerk tool

Wij hebben een nieuwe manier om met een groep te online netwerken. Deelnemers hoppen van gesprek naar gesprek door op een virtuele kaart te klikken. Een makkelijk manier voor een online (na)borrel of inspiratie-sessie. En dan met een kaart van je eigen kantoor! Wil je het online netwerken een keer uitproberen? Informeer dan naar de demo mogelijkheid.

Update je LinkedIn profiel

In deze online tijd kijken mensen veel meer naar social media, waaronder Linkedin. Is het misschien tijd voor een nieuwe profielfoto of heb jij nog nooit je header veranderd. Nu is het de tijd om dit te doen. Vul je profiel aan met je vaardigheden en check of alles op jouw profiel nog wel actueel is. En niet vergeten, maak nieuwe connecties, dat is de manier om online te netwerken.

Online Netwerkevent

Laat de host van de bijeenkomt/event mensen bijvoorbeeld een aantal keer een netwerkcarrousel inplannen van in totaal 20 minuten per keer. Zorg dan dat er om de 4 minuten een wissel plaats vindt van 1 op 1 netwerkmomenten. Zo leer je in 20 minuten 5 mensen kort en krachtig kennen. De host kan dan bijvoorbeeld 3 vragen meegeven die ieder voor zichzelf beantwoord.