Online Energizers

Tijdens het werken door heb je af en toe even een energizer nodig. Vooral nu er een hoop vanuit huis wordt gewerkt en men de hele dag naar een scherm loopt te staren. Dit kan een uitputtend effect hebben op je energielevel. Heb jij dit gevoel soms ook? Dan is het tijd voor een online energizer.

Online energizers

Het doel van online energizers

Deze momenten zorgen er voor dat het energielevel van de groep weer om hoog schiet. Dit kan door bewegingsactiviteiten, lachen of even wat plezier tussendoor om het tempo van het werken te onderbreken.

Hetzelfde effect kan ook met online energizers worden bereikt. Tijdens het videobellen met je collega’s kunnen jullie nog steeds even een boost aan nieuwe energie krijgen. Energizers zijn goed voor teambuilding, plezier en afwisseling van het werk. In dit blog bespreken we aan aantal Online energizers die je op afstand met elkaar kunt doen.

Online lachworkshop

Wat is nou een betere energizer dan lachen? Tijdens deze online energizer krijg je even een break van je thuiskantoor. Binnen 15 minuten zit je weer vol met nieuwe energie. Het is goed voor een energie boost en de teambuilding en is geschikt voor elk moment van de dag. Bekijk hier de Online Lachworkshop.

Verhaal rondom de cirkel

Tijdens deze online energizer krijgen mensen de ruimte om te improviseren. De eerste begint met een zin in de trant van ‘er was eens, ergens hier ver vandaan een plek met een magische waterval. Toen de waterval werd ontdekt…’. De zin kan van alles zijn en lijdt het verhaal in. De rest van de groep bouwt verder op deze zin. Zo maak je met zijn alle het verhaal af. Het verhaal stopt als iedereen zijn zin heeft toegevoegd.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is software om te videobellen en iemand die het verhaal opschrijft (zodat deze gedeeld kan worden) terwijl iedereen zijn zin toevoegt aan het verhaal. Het verhaal kan over alles gaan, magische sprookjes, maar ook over werk gerelateerde zaken.

Het is een energizer die makkelijk gepersonaliseerd kan worden. Je kan bijvoorbeeld zelf een onderwerp kiezen en regels toevoegen aan het spel. Zoals dat zinnen moeten rijmen of dat bepaalde worden niet gebruikt mogen worden.

Hints

Een andere leuke klassieker is Hints! Erg leuk om live te spelen, maar ook perfect voor een online break! Een persoon beeld een persoon/actie/spreek woord uit. De andere deelnemers raden wat het is. Wie heeft geraden wat er werd uitgebeeld, is de volgende kandidaat. Een leuk en makkelijk spel om te spelen en er is geen voorbereiding voor nodig.