Hoe stel je jezelf online voor?

Nu we allemaal thuiswerken en alles online is, is het lastiger om gesprekken te hebben met je collega’s. Al helemaal als je net nieuw in een bedrijf komt en je jezelf moet voorstellen. De eerste dag bij een nieuw bedrijf is altijd spannend, maar nu al helemaal omdat het online is. Met de volgende tips weet je hoe je jezelf online leuk kan voorstellen en geef je jouw online introductie een leuke draai.

Jezelf online voorstellen

Jezelf voorstellen met een leuke online introductie

Zit je in een online meeting en je hebt tijd om even kort om jezelf voor te stellen? Wees niet te bang om over jezelf te vertellen. De eerste momenten met je nieuwe collega’s is inderdaad spannend maar wees spontaan en doe iets leuks. Er zijn verschillende leuke dingen die je kan doen om het ijs te breken.

  • Geef een rondleiding van jouw werkplek thuis. Dit kan helpen met het verbonden worden met elkaar omdat al jouw collega’s in dezelfde situatie zitten en hierover kunnen meepraten.
  • Laat je huisdier(en) zien aan je collega’s. Dit geeft mensen iets leuks om over te praten met je collega’s die ook huisdieren hebben. Als je geen huisdier hebt kun je altijd met een ander persoonlijk item jezelf online voorstellen, bijv. je favoriete plant die je nog steeds in leven weet te houden.

Jezelf online voorstellen

Jezelf online voorstellen als nieuwe collega

Ben je nieuw en weet je dat je binnenkort iedereen ziet in een online meeting? Jezelf online voorstellen door middel van een leuk mailtje waarin je jezelf kort voorstelt. Hierdoor weten ze alvast wie je bent voordat niemand weet dat jij nieuw bent. In dit mailtje vertel je heel kort iets over jezelf en zet er een leuke spontane foto bij. Het belangrijkste is, houdt het kort maar krachtig. Laat weten dat je zin hebt om aan de slag te gaan en iedereen online te leren kennen.

Met deze tips komt jouw eerste online werkdag zeker goed. Vergeet niet ook een beetje plezier te hebben tijdens jezelf online voorstellen en voel niet te veel druk om jezelf perfect voor te stellen.

Jezelf online voorstellen kun je ook leren in een workshop waarin je leert om een idee te pitchen.