Online social event

Een online social event is een online evenement waarbij je social media gebruikt om het te boosten, na te bespreken en te versterken. De voordelen van een online social event worden hieronder uitgelegd.

Online social event voorbereiden

Het voorbereiden van een online social event is alsnog wel veel werk. Om te beginnen heb je een goed team nodig waarmee je alles gaat organiseren. Daarnaast heb je een online platform nodig waar het event plaats zal vinden. Zo kan je ook een Facebook of LinkedIn groep aanmaken om het event te verspreiden. Verder kan je online updates versturen en streams delen. Ook kan je video’s delen via YouTube. Alle social media kanalen kan je gebruiken om zowel voor, tijdens en na het event te boosten.

Online social event

Bereik

Zodra je weet welke doelgroep je wil aanspreken met het social event kan je een social media campagne opzetten om het aantal bezoekers te verhogen. Omdat het event via social media wordt verspreid kunnen deze kanalen ervoor zorgen dat het bij heel veel mensen aan komt. Dit maakt het bereik nog groter dan alleen de groep die aanwezig was bij het event.

Efficiënt

Een online event via socials is efficiënter dan een offline event. Zo heb je bijvoorbeeld niet dat mensen moeten wachten bij aanvang. Daarnaast kan je het event overal volgen waar je ook bent. Zit je nou thuis op de bank of in je bed, in de trein of op je werk dat maakt allemaal niet uit. Daarom zitten mensen ook niet bijvoorbeeld reistijd etc. Hierdoor zullen meer mensen aanhaken om het event te volgen.

Online social event

Kosten besparen met online social event

Misschien wel een belangrijke factor als je een klein budget hebt, namelijk een online social event bespaart kosten. Ook als je veel vestigingen hebt van je bedrijf kost het veel geld om bij elke vestiging een event te organiseren. Doordat je een online event organiseert doe je het in een keer voor alle vestigingen. Je hebt ook veel minder personeel nodig die tijdens de dag erbij zijn.