Netwerkspel

Het netwerkspel is een dynamisch spel met wedstrijdelement waarbij  mensen gestimuleerd worden om te netwerken en informatie uit te wisselen. Het netwerkspel kan zowel ingezet worden binnen de eigen organisatie als bij evenementen waar de deelnemers elkaar niet eerder hebben ontmoet.

netwerkspel
  • 30 min

  • tot 400

  • Vanaf €1200

  • Netwerken

More Balls Than Most Netwerk-Spel Teambuilding

Nieuwe mensen leren kennen met het Netwerkspel

Herkent u dit? Bij een netwerkborrel of een klantendag hebben de gasten de neiging om bij mensen te gaan staan of zitten die ze al kennen. Dat is wel zo vertrouwd. Hoe krijg je het voor elkaar dat ze eens met iemand anders praten, nieuwe contacten aanknopen en het ijs breken? Het netwerkspel maakt netwerken makkelijker.

In een korte introductie wordt uitgelegd hoe het netwerkspel in zijn werk gaat. Alle deelnemers krijgen een op maat gemaakte netwerkkaart en een vel met stickers in verschillende kleuren. Iedereen gaat vervolgens op zoek naar twee verschillende personen per kleur en wisselt hier een sticker mee uit. De sfeer is ongedwongen en luchtig. Bij het ruilen van de sticker wordt ook informatie gedeeld en op de kaart geschreven. De vragen kunnen worden aangepast aan het thema van de bijeenkomst.

Het doel is om binnen vijfentwintig minuten met zoveel mogelijk mensen te netwerken. De beste netwerkers worden naar voren gehaald. Degene die het gelukt is om de kaart als eerste vol te krijgen wint het spel. Belangrijker is dat iedereen nieuwe mensen heeft gesproken, waardoor verder contact nu veel eenvoudiger is geworden.

Het netwerkspel is ook goed te combineren met de wolact voor grotere groepen.

“Onze organisatie groeit met een grote groep nieuwe collega’s. Om de nieuwe samenwerking een goede start te geven wilden wij mensen met elkaar in verbinding brengen, persoonlijk kennis laten maken, op individueel niveau. Joep Stassen bouwde deze activiteit op fantastische wijze op met een verrassende introductie op maat naar de wolact – collectief verbinden – en vervolgens het netwerkspel – persoonlijk contact-. Deze combinatie werkte inspirerend en enthousiasmerend, vooral ook door de soepele en professionele wijze waarop Joep dit aanpakte. Wat ons betreft een zeer geslaagd event om integratie tussen medewerkers op gang te brengen. “

Ger MoonenHoofd Klantenzaken bij Belastingsamenwerking Gemeenten & Waterschap