Ideeën, dromen en gedachten vormgeven in klei

Uit je hoofd en met je handen in de klei! Ideeën, dromen en gedachten direct vormgeven in klei, gewoon lekker met je handen werken.

Communicatie & vormgeving

Iedereen krijgt een bolletje klei. Na wat praktische aanwijzingen is er een minuut de tijd om van de bol klei een vorm te kneden. Dit kan gekoppeld worden aan het thema van de bijeenkomst. Na een minuut stopt iedereen met kleien en wordt de bol klei doorgeven aan de buurman. Iedere bol wordt drie à vier keer doorgegeven per ronde.

In de eerste ronde wordt bij het doorgeven niet gecommuniceerd. Zo wordt iedereen uitgedaagd om goed te kijken naar de vorm die de buurman heeft gegeven aan de bol klei. Bij de tweede ronde mag er alleen worden gecommuniceerd wat het eindresultaat moet worden en bij de derde ronde mag het eindresultaat met details worden doorgegeven. Op speelse en creatieve wijze wordt de kracht van communicatie duidelijk en ontstaan de bouwstenen voor het gezamenlijke kunstwerk.

De bouwstenen die in de drie rondes zijn gemaakt, worden onder technische begeleiding van de beeldend kunstenaar door het team zelf verwerkt in het kunstwerk. Door samen te werken en te overleggen over het eindresultaat, worden de bouwstenen met elkaar verbonden tot een geheel. Dit geheel kan uit meerdere lagen bestaan, bijvoorbeeld: het onderstel representeert het fundament van het bedrijf, het middenstuk de kracht en waarden van het team, het bovenstuk de ambitie van het bedrijf.

Het resultaat

Een écht kunstwerk gemaakt door de eigen medewerkers!  Het beeld vormt een tastbare herinnering aan de bijeenkomst. Het beeld zal in het atelier van de kunstenaar worden gedroogd, afgebakken en geglazuurd in een keramiek-oven. De kleur van het glazuur kan in overleg worden bepaald (bijvoorbeeld de kleuren van de organisatie). Het beeld wordt geleverd met een houten sokkel, zodat het een mooie plek kan krijgen binnen de organisatie.

Wanneer is TeamBeeld geschikt?

Deze workshop kan worden ingezet als er behoefte is om op een creatieve en speelse manier meer verbinding, communicatie, samenwerking en zelfinzicht te verwerven. Door de reflectie na elke ronde wordt er inzicht verkregen over het eigen handelen en het groepsproces. Hoe iedereen denkt binnen de eigen kaders, het open staan voor nieuwe ideeën, loslaten van vastomlijnde plannen en verantwoordelijkheid dragen voor het werk van een ander: al deze thema’s kunnen daarbij aan bod komen. Per ronde wordt er een opdracht meegegeven, zoals kernwaarden, kansen & bedreigingen, dromen of wensen, voor de vorm waarin de bollen klei worden gemodelleerd. Voorafgaand aan de workshop wordt met de workshopbegeleider afgestemd welke opdrachten het beste passen om aan te sluiten bij het doel/thema van de dag.

Het is ook mogelijk de bezoekers van een evenement een gezamenlijk beeld te laten maken, zonder de werkvorm van de workshop. Kijk daarvoor bij InBeeld.

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351