energizer-lachen-2

Boost je creativiteit met de energizer lachen

Energizers op het werk, het is vaker nodig dan we denken. Een korte trigger die zorgt voor afwisseling en een boost van de samenwerking, creativiteit en energie (what’s in the name). Een frisse wind om je weer wat gemotiveerder te voelen en meer uit handen te krijgen. Een hele goede daarin is de energizer lachen, want lachen is gezond!

Wat is een energizer?

Misschien ken je het woord (nog) niet, maar energizer komt van het Engelse woord energie. Iets wat we dagelijks nodig hebben, maar niet dagelijks hebben. Een dipje op het werk kan veel invloed hebben op de productiviteit en de samenwerking. Een energizer kan dan heel behulpzaam zijn. Tijdens een kleine opdracht of bezigheid zorg je voor afwisseling waardoor je weer alert wordt. Dat is niet alleen prettig voor de diversiteit, maar een energizer zorgt tevens voor verbinding tussen de twee hersenhelften. Dat zorg op zijn plaats weer voor die focus, energie en creativiteit. Energizers zijn dan ook heel effectief om in te zetten tijdens bijvoorbeeld een meeting of brainstormsessie.

Energizer lachen

Lachen is gezond en dat is wetenschappelijk bewezen. Wanneer je lacht, of alleen al glimlacht, ontstaat er een chemische reactie in de hersenen die dopamine en serotine aanmaken. En dat zorgt voor het geluksgevoel. Een glimlach zorgt voor een sterke, chemische reactie in de hersenen die voor een geluksgevoel en verlaging van stress zorgen. En dat is niet alleen, regelmatig lagen zorgt ook voor een goede weerstand en een lage(re) hartslag en bloeddruk. Kortom, meer lachen. En hey, waarom ook niet op de werkvloer! Lachen op de werkvloer kan de sfeer dusdanig verbeteren, dat iedereen met veel meer plezier naar het werk gaat. En plezier maakt gemotiveerd werkt.

Teambuilding energizer

Energizers zijn ook goed toe te passen in teambuilding activiteiten . Kan jouw team ook wel wat energie gebruiken? Wij hebben een aantal leuke teambuilding energizer tips voor je:

  • Lachworkshop: deze hilarische workshop laat iedereen lachen! Activeer de lachspieren en eindig niet alleen heel vrolijk, maar ook bruisend van energie.
  • Online lachworkshop: werken jouw collega’s veelal thuis? Geen probleem er is ook een online versie beschikbaar.

energizer lachen