waarom is teambuilding belangrijk

Waarom is teambuilding belangrijk?

De essentie van teambuilding is om een groep mensen, in dit geval je collega’s, hechter te maken. Een hecht team resulteert weer in betere samenwerking. Bij More Balls Than Most stimuleren we samenwerking op de werkvloer (en daarnaast) en bieden we een gevarieerd aanbod aan inhoudelijke teambuilding activiteiten. Deze zijn gericht op thema’s als samenwerking, communicatie en creativiteit. Maar waarom is teambuilding belangrijk?

Waarom is teambuilding belangrijk? 3 redenen!

We zien de populariteit van teambuilding binnen organisaties enorm stijgen. Niet zo gek ook, want hiermee inspireer je, motiveer je en behoud je uiteindelijk ook je medewerkers! Het aanleren van nieuwe dingen, buiten de comfortzone handelen, een bepaald talent ontdekken en collega’s beter leren kennen zijn een aantal voordelen van teambuilding. Maar onderstaande, zijn volgens ons de belangrijkste redenen om aan teambuilding te doen.

waarom is teambuilding belangrijkCommunicatie

Binnen een bedrijf is het erg belangrijk dat collega’s goed met elkaar overweg kunnen. Wanneer de onderlinge relaties goed zijn, zal dit ook zorgen voor een betere en directere communicatie. Drempels om naar elkaar toe te stappen, elkaar feedback te geven of elkaar om hulp te vragen worden weggenomen. Zo’n vertrouwensband op basis van goede communicatie is weer essentieel voor een productief team. Met teambuilding werk je aan verbale als non-verbale communicatie om (nog) beter te presteren.

Waarom is teambuilding belangrijk? Voor betere resultaten

Een betere onderlinge communicatie zorgt er automatisch ook weer voor dat er efficiënter en resultaatgerichter gewerkt wordt, dat betekent betere resultaten voor de organisatie! Wie wil dat nou niet? Die betere resultaten zijn rechtstreeks van de teambulding activiteit naar de werkvloer te herleiden. Doe je als team tijdens de activiteit je uiterste best om te winnen en de beste resultaat behalen, dan is dit daarna ook terug te zien op de werkvloer.

Plezier

Teambuilding heeft in de basis een werk gerelateerd aspect, maar is daarnaast natuurlijk ook bedoeld om plezier met elkaar te hebben. En niet alleen tijdens de activiteit, want dat plezier neem je mee naar de werkvloer! Kun je goed overweg met je collega’s, dan zorgt dit ervoor dat je veel gemotiveerder naar je werk gaat. Een positieve en plezierige werkomgeving vergroot onderling vertrouwen, verbetert communicatie en stimuleert creativiteit. Is je werkplek leuk, dan ga je daar met plezier heen! En fijne werkplek is daarnaast ook enorm belangrijk tegen stress of zelfs een burn-out.

Waarom is teambuilding belangrijk? Nu je het antwoord op deze vraag weet, is het tijd om actie te ondernemen! Bekijk ons aanbod met activiteiten en kijk wat binnen jouw organisatie past. Heb je nog vragen of bedenkingen, bekijk hier wat anderen vinden of neem contact met ons op.