leer je collega's beter kennen

Leer je collega’s beter kennen

Als je eens nagaat hoeveel tijd je in je leven met collega’s spendeert, dan snap je waarschijnlijk ook dat het belangrijk is om een goede relatie met ze te hebben. De meeste mensen die zien hun collega’s zelfs vaker dan hun eigen partner thuis! Werk je ook nog eens regelmatig in teamverband, dan is een solide relatie extra belangrijk. Leer je collega’s beter kennen dus!

Leer je collega’s kennen voor betere resultaten

Kun je goed overweg met je collega’s, dan zorgt dit ervoor dat je veel gemotiveerder naar je werk gaat. Is je werkplek leuk, dan ga je daar met plezier heen! En werkplezier zorgt op zijn plaats weer voor betere resultaten en meer focus op (gezamenlijke) doelen. Een goede relatie met je collega’s door ze beter te kennen zorgt tevens ook voor een open sfeer op de werkvloer. Hoe doe je dat dan? Ze beter leren kennen? De traditionele manier is natuurlijk vragen stellen.

6 originele vragen om collega’s beter te leren kennen:

  • Wanneer deed je voor het laatst iets wat buiten je comfortzone was? En hoe was dat?
  • Wat helpt je om je beter te voelen als je niet lekker in je vel zit?
  • Wat is je leukste bedrijfsfeest of teamuitje ooit geweest?
  • Wat is het vaakst afgespeelde nummer in je Spotify?
  • Als je met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, wie zou dat zijn?
  • Wat zou je over jezelf schrijven als je een profiel zou aanmaken op een datingsite?

leer je collega's beter kennen

Teambuilding activiteiten

Wil je iets actievers en effectievers doen dan het (standaard) vragen rondje? Leer je collega’s beter kennen door een interactieve teambuilding activiteit. Op deze manier leer je namelijk niet alleen wie of wat iemand is, maar ook hoe iemand reageert op bepaalde situaties. In onze teambuilding spellen wordt door middel van spelvormen gewerkt aan samenwerken, communiceren, netwerken, innoveren en veranderen. Ideaal om elkaar beter te leren kennen!

Voorbeelden teambuilding activiteiten:

  1. Wat dacht je van een jongleertraining? Deze dynamische activiteit is ideaal voor veranderingsprocessen en goed te combineren met een geïntegreerde brainstormsessie.
  2. Leer je collega’s beter kennen met de bruggen bouwen teambuilding activiteit. Een creatieve workshop, die op een actieve en herkenbare manier knelpunten in de samenwerking zichtbaar maakt.
  3. Het netwerkspel is een informele manier om met veel mensen contact te leggen, in korte tijd. Verschillende wedstrijdelementen zorgen ervoor dat je gaat netwerken met elkaar!

Meer weten? Neem dan contact met ons op !