Work life balance

Communiceren met collega’s

Met plezier naar je werk gaan is erg belangrijk. Een leuke groep collega’s maakt werken een stuk leuker en zo ga je elke dag met plezier naar je werk. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je een goede relatie hebt met de mensen om je heen op de werkvloer? Door goed te communiceren met collega’s natuurlijk! Wij gaan je uitleggen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Positief communiceren met collega’s

Het is belangrijk om op een positieve manier te communiceren met je collega’s. Geef positieve feedback als je denkt dat bepaalde dingen beter kunnen. Begin het gesprek met wat goed is gegaan en bespreek daarna wat je collega nog moet verbeteren. Geef elkaar complimenten en ben positief op de werkvloer. Dit verbeterd niet alleen het contact met collega’s maar ook de algehele werksfeer.

Communiceren met collega's

Informeel communiceren met collega’s

Communiceren over het werk is natuurlijk standaard als je met elkaar werkt. Maar het is natuurlijk leuk als je elkaar ook leert kennen op een ander level dan alleen formeel. Wat doen je collega’s na het werk of in het weekend? Het is niet alleen gezellig om op informeel niveau te communiceren met collega’s maar het geeft ook veel prijs over de persoonlijkheid van diegene. Wanneer iemand in zijn vrije tijd trainer is op de voetbal club zit er misschien wel een sterke leidinggevende in hem of haar verborgen.

Communiceren met vervelende collega’s

Wat moet je doen wanneer je een bepaalde collega vervelend vindt en diegene het liefst de hele dag ontloopt? Het is natuurlijk lastig communiceren met een iemand waaraan je je vaak ergert. Maar het is belangrijk om hier toch moeite in te steken. De situatie is waarschijnlijk makkelijk op te lossen met een gesprek. Ga voor jezelf na wat je vervelend vindt aan het gedrag van de ander en ga hier vervolgens over in gesprek met diegene. Denk daarbij aan het positief communiceren met collega’s. Geef positieve feedback en probeer niet aanvallend over te komen.

Communiceren met collega's

Dit waren de belangrijkste tips bij het communiceren met collega’s. Wanneer je met andere vragen zit of graag de sfeer binnen je team zou willen verbeteren kun je altijd bellen. Wij kunnen je vragen via de telefoon beantwoorden of we kunnen samen gaan zitten voor een brainstorm sessie over bijvoorbeeld een teambuilding activiteit.