netwerken hoe doe je dat

Netwerken hoe doe je dat?

Netwerken is belangrijk, je hoort het van iedereen. Je leert hierdoor mensen kennen die je verder kunnen helpen op zakelijk gebied of in je privéleven. Het is dus super handig om op de goede plekken te komen met de juiste mensen. Wij gaan je hiermee verder helpen. Netwerken, hoe doe je dat?

Waarom is netwerken belangrijk?

Laten we beginnen bij het begin, wat is er belangrijk aan netwerken? Bij netwerken zorg je ervoor dat je contacten legt die je bijvoorbeeld kunnen verder helpen op het gebied van werk. Dit is goed om te weten want het antwoord op de vraag ‘netwerken, hoe doe je dat?’ begint hier.  Als je op zoek bent naar een webdesigner voor je nieuwe site kun je zo iemand misschien wel vinden binnen je netwerk. Is dit niet zo? Dan kun je ze leren kennen door gesprekken aan te gaan.

Wat is netwerken?

Het is natuurlijk ook goed om te weten wat netwerken precies inhoudt als je antwoord zoekt op de vraag ‘netwerken, hoe doe je dat?’. Je kunt op twee manieren netwerken, online via LinkedIn bijvoorbeeld. Of offline bij een evenement of op je werk. Het is goed om te weten dat het niet alleen om jou draait in je netwerk, ook om de mensen om je heen. Je helpt dus niet alleen jezelf, maar ook anderen.

netwerken hoe doe je dat

Netwerken hoe doe je dat?

Wat is er belangrijk tijdens het netwerken? Hoe spreek je mensen aan op een netwerkborrel? Oftewel: netwerken, hoe doe je dat? Om antwoord te geven op deze vragen hebben wij de 3 beste tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Durf op iemand af te stappen
    Veel mensen vinden het moeilijk om zomaar op iemand af te stappen en een gesprek te beginnen. ‘Misschien hebben ze helemaal geen zin in een gesprek met mij’ is een gedachte die vaak voorbij komt. Blijf positief. Want wie weet kun je door een gesprekje een heel waardevol contact aan je netwerk toevoegen.
  2. Focus op de contacten
    Het is geen goed idee om je alleen maar te focussen op meer opdrachten of klanten krijgen als je naar een netwerkborrel gaat. Focus je daarentegen op contacten die je kunt maken. Netwerken hoe doe je dat? Door te investeren in langdurige relaties en mensen waar je echt in geïnteresseerd bent.
  3. Voorbereiding hoe het doet tijdens netwerken
    Bedenk voordat je naar een netwerkevenement gaat met wie je graag in contact zou willen komen, wat je gaat vragen en wat je gaat vertellen over jezelf als mensen hiernaar vragen. Op deze manier ga je goed voorbereid op pad om te netwerken.

Netwerkevenement organiseren

Netwerken, hoe doe je dat? Dit vragen ook medewerkers van bedrijven zich af. Het is belangrijk dat je als onderneming een team bent. Elkaar kennen zorgt ervoor dat collega’s goed op elkaar kunnen inspelen en elkaar kunnen helpen bij vraagstukken. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld het Netwerkspel of de Pitching Game van More Balls Than Most. Ben je benieuwd naar meer leuke introductie spellen? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op.