netwerkgesprek vragen welke stel je

Netwerkgesprek vragen: welke stel je?

Jezelf voorbereiden voordat je naar een netwerkevenement gaat is helemaal geen slecht idee. Het doel is namelijk om een nuttig en waardevol gesprek te voeren. Hier houd je op lange termijn handige contacten aan over. Maar wat zijn goede netwerkgesprek vragen en hoe ga je jezelf presenteren in zo’n gesprek?

Netwerkgesprek vragen bedenken

Het is helemaal niet gek als je zenuwachtig bent als je naar een netwerkevenement gaat. Gezonde spanning hoort er nu eenmaal bij. Wil je zelfverzekerd voor de dag komen tijdens het evenement? Bedenk dan netwerkgesprek vragen ter voorbereiding. Op deze manier kun je makkelijk een gesprek aanknopen en een gesprek op gang houden.

netwerkgesprek vragen welke stel je

Wat zijn goede netwerkgesprek vragen?

Tijdens het netwerken zijn er geen goede of foute vragen, want elk gesprek is anders. Toch hebben wij een aantal tips om met interessante netwerkgesprek vragen naar een evenement te gaan.

  1.     Netwerkgesprek vragen

Probeer altijd open vragen te stellen tijdens het netwerken. Hierdoor blijft een gesprek goed lopen en verandert het minder snel in een vragen vuur. Verder is het belangrijk om vragen te stellen waarin je oprecht geïnteresseerd bent.

  1.     Hoe ga je jezelf presenteren?

Het is belangrijk dat je gesprekspartners jou onthouden op een positieve manier. Probeer daarom vooraf te bedenken wat je over jezelf gaat vertellen en wat je hiermee wilt bereiken. Zorg dat je een goede indruk van jezelf achterlaat.

  1.     Neem je portfolio en CV mee

Je bent in gesprek met iemand die je verder kan helpen op zakelijk gebied. Tijdens het gesprek kan hij vragen of je voorbeelden van je werk hebt. Zorg daarom altijd dat je je portfolio of foto’s van je werk bij je hebt. Op deze manier maak je meteen indruk.

Voorbeelden netwerkgesprek vragen

Wil je graag een paar fijne voorbeelden van netwerkgesprek vragen? Wij hebben er een paar voor je bedacht.

  1. Ben je al vaker op deze locatie geweest? (Zo ja, waarvoor?)
  2. Wat vond je van de presentatie / training / voorstelling?
  3. Heb je ver moeten reizen of kom je uit de buurt?
  4. Bij welk bedrijf werk je en hoe bevalt het?
  5. Welke stappen heb je gezet om aan deze functie te komen?

Meer tips over netwerken

Ben je benieuwd naar meer tips over het onderwerp netwerken? Neem dan vooral een kijkje op onze website. Hier vertellen we meer over netwerkgesprek vragen, waarom netwerken belangrijk is en we hebben leuke ideeën om zelf een netwerkevenement te organiseren voor jouw bedrijf. Wil je meer weten over onze activiteiten? Neem dan vooral contact met ons op.