Wat is teambuilding?

‘’Wat is teambuilding?’’ Dit is ongetwijfeld een vraag die mensen zichzelf en anderen vaak stellen. Teambuilding wordt gedefinieerd als activiteiten die vaak in een groep worden gedaan, met als doel om, onder andere, onderlinge samenwerkingen te stimuleren. Het zorgt ervoor dat er meer begrip en binding ontstaat tussen teamleden. Door verschillende normen en waarden, culturen enzovoorts, kan het zo zijn dat teamleden elkaar niet begrijpen en daardoor de communicatie en productiviteit afneemt.

Wie zijn er gebaat bij teambuilding?

Het zijn vooral vaak management teams van grote en kleine bedrijven en/of groepen mensen die dagelijks met elkaar te maken krijgen en samen moeten werken naar een bepaald doel. Voorbeelden hiervan zijn multinationals, vrijwilligersorganisaties en gemeenten. Maar nu je het antwoord op de vraag: “Wat is teambuilding?” weet en voor wie het is, is het handig om te weten op welke manier je dit kunt verbeteren.

Op welke manier wordt teambuilding ingezet?

Je hebt verschillende manieren van teambuilding en activiteiten die dat mogelijk maken. Namelijk: Actieve Teambuilding, Teambuilding Spellen en Creatieve Teambuilding.

Door middel van de teambuilding activiteiten wordt met een spelvorm gewerkt aan onder andere samenwerken, communiceren, netwerken en innoveren. Op deze manier kan men goed zien wat de bestaande team dynamiek is en hoe dat zich ontwikkelt. Ook vindt men het over het algemeen leuk om te doen en het zorgt voor een band binnen de groep.

Verder is er nog de actieve teambuilding waarbij inhoudelijke content wordt gecombineerd met fysieke elementen. Voorbeelden hiervan zijn een boks workshop, jongleertraining en de lachworkshop.         

Teambuilding-actief-jongleren                                                             

Een minder fysieke vorm van teambuilding is de creatieve teambuilding. Hierbij wordt er gewerkt met zang, muziek, kunst en theater om de samenwerking binnen teams te versterken.

Nu de vraag op “Wat is teambuilding” is beantwoord besef je wellicht dat jullie hier iets mee zouden moeten gaan doen. Dan zie je dat er veel mogelijkheden zijn en er verschillende manieren zijn waarop aan teambuilding gedaan kan worden. Dit betekent dat er voor elk bedrijf en elk team een manier is waarop het team versterkt kan worden.

Doe jij als bedrijf al aan teambuilding? En op welke manier zet jij het in? Laat je zeker inspireren door onze teambuilding activiteiten en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een teambuildings activiteit op maat!