De Kunst van het Loslaten als inhoudelijk intermezzo

Als kind leer je vanzelf, tijdens het spelen. Je hoeft nog niets af te leren en wordt niet gehinderd door angst voor falen. Ook volwassenen leren makkelijker als ze (letterlijk) in beweging zijn. Via de vele parallellen die bestaan tussen leren en jongleren, nodigt onze trainer jullie uit de ballen op te pakken en te gaan spelen.

Leren en ontspannen

Bijna iedereen heeft wel eens willen leren jongleren en iedereen kan het, ongeacht veronderstelde falende motoriek of andere voorbehouden. Tijdens een beproefd leerplan, wordt bij elke stap een parallel gelegd tussen leren, veranderen, loslaten. Het jongleren biedt een prachtige metafoor om, indien gewenst, ook bij andere specifiekere thema’s aan te kunnen sluiten. Om het leren en het spelen te stimuleren, maken wij ook gebruik van de zogenaamde. “Double Juggle”. Mensen leren eenvoudiger het patroon van de 3-bals cascade, als ze samenwerken. Bij deze oefening nodigen wij mensen in tweetallen uit om samen 3 ballen in de lucht te houden. Het is de bedoeling dat deze koppels vooral niet door blijven modderen, maar elkaar aan sturen in het gooien, focussen en communiceren.

Wanneer is de Jongleertraining geschikt? 

Deze training is luchtig, dynamisch en hilarisch en werkt perfect als intermezzo met de inhoud als relevante insteek. Tevens is de training geschikt in de vorm van meerdere korte intermezzo’s voor tijdens langere sessies (bijvoorbeeld over een hele dag verspreid) waarbij korte, 5 minuten durende oefeningen, een welkome afwisseling vormen voor deelnemers die voornamelijk ‘in het hoofd’ zitten. Het resultaat is alerte deelnemers die hebben gelachen, bewogen en gespeeld en tegelijkertijd op een andere wijze zich met leren en verandering (of met het thema van uw bijeenkomst) hebben beziggehouden.

Brainstormsessie

De jongleertraining is ook zeer geschikt om te combineren met een geïntegreerde brainstormsessie, waardoor de deelnemers inzicht krijgen in de successen die zijn behaald, uitdagingen/kansen die er liggen en wat men nodig heeft in de samenwerking om deze uitdagingen/kansen aan te pakken. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld. De insteek van de brainstormsessie wordt in de voorbereiding doorgenomen en aangepast aan jullie wensen.

Ook thuis en op het werk blijven jongleren? We leveren ook jongleerballensets. Niet zelf aan de slag, maar wel de metafoor van de Kunst van het Loslaten gebruiken? Kijk bij onze Jongleershow.

Inez van Maanen

“Afwisselend, boeiend en vooral ook erg leuk. We kregen alleen maar lovende reacties: men was enthousiast over het actieve samenwerken, veel humor en goede verbindingen met de inhoud en onze situatie.”

Inez van MaanenAdviseur Strategie & Beleid bij woningcorporatie Kleurrijk Wonen

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351