Cultuurverandering binnen de organisatie

Wat is er nou lekkerder dan vanuit je luie stoel commentaar leveren op een situatie die jijzelf heel anders zou hebben aangepakt?! Bij dit interactieve theater krijgt het publiek de kans invloed uit te oefenen op het verloop van de gespeelde scene. De toeschouwers krijgen een scène te zien die sterk lijkt op een situatie uit het eigen werk, gespeeld door 2 acteurs. Binnen de scène wordt een aantal herkenbare knelpunten getoond, die in beginsel worden veroorzaakt door één van de personages. Aan het eind van de scene wordt het publiek uitgedaagd om de acteur te regisseren om zo tot een betere uitkomst te komen.”Wanneer jullie mij niet onderbreken, ga ik er vanuit dat jullie het precies hetzelfde zouden aanpakken!” aldus een acteur. Als dit personage zich anders opstelt (door suggesties uit het publiek) beïnvloedt hij daarmee het gedrag van de ander en dus het verloop van het gesprek.

Het publiek wordt deelnemer

Het publiek wordt deelnemer doordat het zijn commentaar omzet in concrete tips (regie-aanwijzingen) of zelfs de rol overneemt! Er wordt gespeeld tot de werksituatie zo gewenst als mogelijk is. De scenes (1 á 2 naar gelang de beschikbare tijd) worden van te voren geschreven n.a.v. een uitvoerige briefing met de klant. Theater als Spiegel maakt op een speelse manier zichtbaar en inzichtelijk welke invloed jouw gedrag heeft op werksituaties of op je collega’s.

Wanneer is Theater als Spiegel geschikt?

Als speelse manier om de toeschouwers inzicht te geven in hun eigen gedrag en het effect daarvan op hun collega’s en/of cliënten. Effectief en humoristisch als onderdeel van een personeelsbijeenkomst, om veranderingen inzichtelijk te maken of de missie/visie helder voor het voetlicht te brengen bij de medewerkers.

Arjan van der Borst

“De twee acteurs hadden zich goed verdiept in de problematiek van de aanwezige congresgangers. Hierdoor was hun bijdrage van grote toegevoegde waarde voor het congres. Razendsnelle improvisatie met verstand van zaken en op een humoristische manier.”

Arjan van der BorstProjectmanager A+O Fonds Rijk

DIRECT CONTACT

roos-liesbeth mbtm 1

Heb je vragen over of voor ons of ben je geïnteresseerd om ons in te zetten bij jouw evenement of happening? Bel Roos of Liesbeth, samen komen we tot dé perfecte oplossing voor jou!
Bel ons nu: 020 – 6853351