Brainstormsessie leiden

Ben je benieuwd naar nieuwe innovatieve ideeën binnen je team? Dit kan gaan over het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook over bijvoorbeeld het creëren van een betere werksfeer. Dan is een brainstormsessie leiden een goede oplossing. Maar hoe doe je dat? Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Brainstormsessie leiden tips

Wat is een brainstormsessie leiden?

Je hebt een datum gepland om een brainstormsessie te leiden binnen je team. Maar wat houd zo’n brainstorm in? Tijdens een brainstormsessie ga je samen met je team zoveel mogelijk ideeën bedenken om een probleem op te lossen. Het is hierbij vooral van belang dat er veel opties uitkomen, niet hoe goed deze opties zijn. Daar ga je in een later stadium naar kijken. Een brainstormsessie leiden kan tot nuttige inzichten leiden waar je normaal gesproken niet aan zou denken. Leuke, creatieve oplossingen komen aan bod. 

Tips voor het leiden van een brainstormsessie

Als leider van het gesprek ga je zorgen dat een brainstormsessie nuttig is. Het is de bedoeling dat er goede resultaten uit het gesprek komen. Wij hebben daarom een aantal tips voor de brainstormsessie leiden. 

  1. Een brainstormsessie leiden begint met het uitleggen van het onderwerp.
  2. Vervolgens nodig je mensen uit om ideeën te geven en in te haken op elkaar.
  3. Zorg ervoor dat je alle ideeën ergens verzamelt en kunt rangschikken.
  4. Tijdens de brainstormsessie leiden moet je tevens de tijd in de gaten houden.
  5. Uiteindelijk zorg jij ervoor dat het resultaat van de sessie op papier staat.

tips voor het leiden van een brainstormsessie

Extra hulp nodig bij de brainstormsessie?

Een ander onderwerp waar een brainstormsessie leiden goed voor kan zijn is het inzicht krijgen in de behaalde successen van je team. En ga eens kijken naar kansen die er liggen en wat je als team moet doen om deze kansen te pakken. Dit kun je aanpakken op een grappige en dynamische manier met onze hulp. Wij geven jongleer-trainingen in combinatie met een geïntegreerde brainstormsessie. Deze brainstormsessie leiden kan worden aangepast naar de wensen van de organisatie. 

Nu je een aantal tips hebt gehad voor het leiden van een brainstormsessie kun je zelf aan de slag gaan. Maar je kunt de brainstorm ook voorbereiden met onze hulp. Ben je benieuwd naar meer opties? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op.