Out of the box denken – tips & tricks

Denk je bij het oplossen van een probleem binnen het bedrijf vaak aan de makkelijkste oplossing? Of denk je dieper dan de meeste mensen en kun je out of the box denken? Door middel van een aantal tips kunnen wij je leren zoeken naar creatieve of gekke oplossingen die niet voor de hand liggen. Zo kun je het onmogelijke mogelijk maken. 

  • Hoe moet je out of the box denken?

Het klinkt moeilijker dan dat het is, dat out of the box denken. Je moet alleen je brein even op gang helpen komen. En dat kun je doen door middel van een brainstormsessie. Hierbij ga je een probleem oplossen door zoveel mogelijk oplossingen te verzinnen. Op een gegeven moment zijn de standaard oplossingen op waardoor je creatiever moet gaan denken om tot nieuwe ideeën te komen. Op deze manier help je jezelf met het out of the box denken.

Wil je graag samen met je team een workshop volgen die helpt bij het brainstormen? Kijk dan eens op onze website naar de jongleertraining. Deze training is in combinatie met een brainstormsessie een fijn handvat om aan de slag te gaan met het oplossen van problemen. 

  • Probeer onlogisch te denken

Het klinkt misschien gek maar probeer eens op een onlogische manier over een probleem na te denken. Hiermee ga je al snel out of the box denken omdat je de meest voor de hand liggende ideeën overslaat. Je gaat op zoek naar onlogische oplossingen en komt hierbij tot geweldige oplossingen voor problemen binnen de organisatie.

  • Op een interactieve manier out of the box denken

Bij de Magic Mind Show van illusionist Jan Reinder wordt er gekeken naar het loslaten van patronen waardoor je openstaat voor nieuwe uitdagingen. Dit heeft natuurlijk te maken met het out of the box denken. Wil jij samen met je team op een grappige en interactieve manier leren hoe je tot creatieve nieuwe ideeën komt? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de Magic Mind Show. 

 

Nu je deze drie handige tips hebt gelezen voor het out of the box denken kun je tot leuke ideeën komen voor je organisatie of misschien wel tot goede oplossingen voor problemen. Wil je graag meer tips of ben je benieuwd naar andere opties? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag met het out of the box denken.