Focus verbeteren tijdens het werk

Het nieuwe jaar is begonnen. Iedereen heeft weer nieuwe voornemens voor het komende jaar. De medewerkers komen meestal uitgerust en vol energie weer terug van vakantie. Helaas zitten we nu in een andere tijd en merken we dat bij veel mensen de focus een beetje zoek is. Wij hebben daarom de perfecte activiteiten waarmee je deze focus kan verbeteren. Maar eerst kunnen we alvast een oefening doen.

Arm zielig meisje!

Focus, of geconcentreerde aandacht kan letterlijk veranderen wat je ziet. Of beter gezegd: wat je denkt te zien. Want focus is net zo zeer een functie van onze ogen als een functie van onze hersenen. We kijken met behulp van onze ogen, maar we zien met behulp van onze hersenen. En die hersenen geven hun eigen interpretatie van de zintuiglijke prikkel. Afhankelijk van wat ze verwachten te zien, gewend zijn te zien of juist willen zien…

Dat kan soms voor gekke verrassingen zorgen. Zoals de foto van dit beetje zielige kleine meisje. In eerste instantie zien we een meisje met griezelig dunne beentjes. Is ze misschien ziek? Of heeft ze een groeistoornis? Pas als we beter kijken en werkelijk focussen op wat er nu op die foto wordt afgebeeld, dan komen we tot de conclusie dat het meisje een zak popcorn in haar handen heeft die voor haar benen hangt. En die zak popcorn heeft door de matige kwaliteit van de pixels dezelfde kleur en structuur als het grasveld waar het meisje op staat.

Ik heb je ook een beetje gestuurd in je hoofd. Want door de titel van dit stukje werden je hersenen als het ware ge-primed om een zielig meisje met dunne beentjes waar te nemen. Zie je het nu? Waarschijnlijk wel. En het interessante is dat als je het eenmaal hebt gezien, met de juiste focus, dat je het daarna niet meer kan “ontzien”. Dus focus vinden, hebben en aanpassen bepaalt letterlijk hoe we de wereld om ons heen zien. En ervaren.

Verandert je focus, dan verandert de wereld!

Focus oefening

Doe focus oefeningen met de online illusionist

Wil je met je team meer van dit soort focus interactieve oefeningen doen? Daarvoor kan je het beste onze online illusionist inschakelen. Hou je medewerkers gefocussed door ze te inspireren tijdens de online show van onze illusionist. Hij neemt de deelnemers mee is de wereld van waarneming, perceptie en aandacht. Wat zie je of wat denk je te zien (zintuigen)? Hoe zetten jouw hersenen en filters deze informatie om? En hoe kun je zaken scherper zien door met aandacht naar deze zaken te kijken zonder dat je je gaat blind staren?

Onze illusionist neemt jullie mee in hoe filters ontstaan, wat je er aan hebt en wat je er mee kunt doen. Zijn verhaal zit vol verbazingwekkende illusies en interactie waardoor je zelf ook echt ervaart wat aandacht (focus) kan doen. Dit zal niet alleen meer focus opleveren, maar ook het samen deelnemen aan deze interactieve show zorgt voor verbondenheid. Even iets anders samen doen dan werken. Benieuwd? Probeer deze oefening alvast.

Jullie zullen als team leren dat je meer kunt dan je denkt. Een hele goede boost voor het nieuwe jaar. Meer informatie over de online illusionist lees je hier.

Bekijk hieronder de video van de online illusionist

Online Party & Co

Een andere interactieve online show die zorgt voor verbinding, ontspanning en plezier is Online Party & Co. Tijdens deze interactieve show via Zoom speel je met al je collega’s verschillende leuke spellen onder begeleiding van onze zingende host(s). Ruim een uur interactie, verbondenheid en vooral veel plezier! Bekijk de video hieronder om een voorproefje te krijgen. Benieuwd? Lees hier meer over online Party & Co.