Goed doen met wol

Onze wolact draait inmiddels al sinds 1994. Nog steeds is dit een van onze meest gewaardeerde teambuilding presentaties.

Na de teambuilding act blijft er echt best veel wol over. Zonde om weg te gooien denk je misschien? We kunnen er ook iets goeds mee doen.

Dat klopt! We hebben al heel wat instanties blij gemaakt met deze wol. Als de klant zelf geen goed doel in gedachten heeft, verzamelen wij de wol na een Wolact en doneren we deze aan verzorgingstehuizen, scholen en projecten voor ontwikkelingslanden. Zo werkt de Wolact nog verder door dan alleen tijdens een bijeenkomst!  Het netwerk breidt zich nog verder uit!

Wat wordt er dan gemaakt van de wol? Hieronder een aantal projecten waarbij we goed doen en teambuilding met elkaar combineren.

Stichting Troostdeken

De breiclub van verzorgingshuis De Loet in Heiloo heeft van de wol al meerdere troostdekentjes gemaakt. Elke donderdag komt de breiclub bij elkaar en worden er vierkante lapjes gebreid. Enthousiaste vrijwilligers zetten al deze lapjes weer aan elkaar tot een mooi dekentje. Deze worden gedoneerd aan Stichting Troostdeken die de dekens weer verspreiden in het land voor dementerende ouderen. Deze dekentjes bieden warmte, comfort en een gevoel van geborgenheid aan zij die dit het hardst nodig hebben.

goed doen teambuilding moreballs

Verkoop?

Dezelfde breiclub maakt ook sjaals, mutsen, knuffels, baby slofjes en nog veel meer. Deze worden in het verzorgingstehuis verkocht. Van de opbrengsten worden uitjes verzorgd voor de ouderen. Maar onlangs is er, mede met de opbrengst van de gehaakte en gebreide items, een Piano gekocht voor in het tehuis.

goed doen teambuilding afrika moreballs

Weer een andere breister verkoopt haar producten voor fondsenwerving voor projecten in Afrika en kindertehuizen in Roemenië.

goed doen teambuilding roemenie moreballs

Afrika:

Een ander mooi project is die van een fanatieke breister. Zij maakt van de wol dekens voor kinderen in Afrika gemaakt. Deze dekens bieden warmte en comfort tijdens de koude nachten en laten de kinderen weten dat ze geliefd zijn.

goed doen teambuilding moreballs

B1G1

Met Treasure Hunt, Beat the Box en F1 steun je ook een goed doel:

Voor iedere deelnemer aan één van deze programma’s wordt een B1G1 project gesteund.

Scholen:

Ook op scholen en kinderdagverblijven worden ze blij van de wol. De wol wordt voor verschillende knutsel- en handvaardigheidsactiviteiten gebruikt op scholen.

goed doen teambuilding loet moreballs

Weet jij ook een persoon die de wol goed kan gebruiken voor een mooi sociaal project? Laat het ons gerust weten!

Wil je werken aan een betere opname van de nieuwe medewerkers in je team?

Neem contact met ons op of een van bovenstaande workshop of andere workshop die hieraan kunnen bijdragen.