Introductie spellen

Introductie spellen

Het is belangrijk dat je als onderneming een team hebt dat elkaar kent en daardoor op elkaar kan inspelen. Teambuilding spellen zijn een leuke manier om dat te bereiken. De eerste stap van teambuilding is natuurlijk elkaar leren kennen, dit kan door het spelen van introductie spellen. Via een introductie spel leer je de organisatie en collega’s op een leuke manier kennen.

Netwerkspel – een van de beste introductie spellen

Wanneer je organisatie groeit met een groep nieuwe collega’s is het ‘netwerkspel’ een leuke manier om aan teambuilding te doen. Het doel van dit spel is om binnen 25 minuten met zoveel mogelijk mensen te netwerken. Vervolgens kunnen de beste netwerkers winnen. Wat het netwerk spel een van de beste introductie spellen maakt is dat iedereen nieuwe mensen heeft gesproken of mensen die ze nog niet goed kenden. Door het spel is de stap naar verder contact laagdrempelig geworden. Het netwerkspel kan met een groep van 50 tot 400 personen worden gespeeld en duurt ongeveer een half uur.

Introductie spellen

Pitching Game – super snelle introductie spellen

Een leuke manier om teams van verschillende afdelingen met elkaar kennis te laten maken is de ‘pitching game’. Bij dit spel leren de deelnemers elkaar beter kennen en je kunt winnen door het beste het werk en de betekenis van andere teams te promoten. Op deze manier luister je niet alleen naar elkaar maar ga je met de informatie die je van elkaar krijgt aan de slag.

Dit spel kan een half uur tot anderhalf uur duren, dit ligt aan de wensen van de organisatie. En het kan niet alleen met kleine groepen, maar ook met grote groepen tot wel 500 personen gespeeld worden.

Introductie spellen

Introductie spellen zijn relevant voor elke organisatie, grote en kleine bedrijven. Iedereen krijgt te maken met nieuwe collega’s of met het feit dat je collega’s nog niet goed kent ook al werk je al jaren met ze. Via bovenstaande introductie spellen krijgt iedereen de kans elkaar te leren kennen op een leuke en creatieve manier. Wil je meer weten over teambuilding of ben je op zoek naar andere leuke workshops om de band binnen je organisatie te versterken? Kijk dan vooral op de website van More Balls.