Teambuilding voor kleine groepen

Steeds meer bedrijven zetten tegenwoordig teambuildingsactiviteiten in om de productiviteit en de sfeer op de werkvloer te verbeteren. In plaats van zo’n activiteit voor het hele bedrijf te doen, blijkt het vaak effectiever om dit bijvoorbeeld met een bepaalde afdeling binnen het bedrijf te doen. Teambuilding voor kleine groepen dus.

Teambuilding voor kleine groepen collega’s binnen een bedrijf is meestal erg effectief om de samenwerking te verbeteren. Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort activiteit je kiest, maar meestal zijn teambuildingsactiviteiten gericht op het verbeteren van langdurige samenwerking en het kweken van begrip tussen elkaar. Wanneer je teambuilding voor kleine groepen doet, is het makkelijker om echt begrip voor elkaar te krijgen en elkaar echt beter te leren kennen buiten de werkvloer. Want, hoe kleiner de groep, hoe meer interactie tussen alle deelnemers.

Bij More Balls Than Most bieden we verschillende soorten teambuildingsactiviteiten aan voor kleine groepen. Bijvoorbeeld creatieve, maar ook actieve teambuilding of juist activiteiten in spelvorm. Ieder met een eigen doel.

Voorbeelden teambuilding voor kleine groepen

 • Het Strategiespel

  In deze activiteit krijgt de groep eenvoudige opdrachten met als voorwaarden dat deze binnen een bepaalde tijd moeten worden voltooid. De tijdsdruk die hierdoor ontstaat zorgt er voor dat er geen ruimte is voor een uitgebreide discussie over bijvoorbeeld rolverdeling of regels vaststellen. In plaats daarvan zal iedereen zo natuurlijk mogelijk handelen. Door middel van deze teambuildingsactiviteit leert een kleine groep collega’s elkaar echt goed kennen zonder de gewoonlijke formaliteiten en wordt de samenwerking tussen collega’s verbeterd.

Teambuilding voor kleine groepen

 • Workshop ‘Multitasken bestaat niet

  Tijdens deze workshop wordt op een leuke, speelse manier uitgelegd hoe begrippen als multitasken, switchtasken en monotasken eigenlijk helemaal niet werken. Sterker nog, deze kunnen bijdragen aan stress op de werkvloer. De anti-stress workshop biedt niet alleen nuttige informatie over het ontstaan én voorkomen van stress, maar zet je ook aan de slag met een aantal leuke en uitdagende opdrachten. Door middel van speelse opdrachten worden collega’s doorgaans wat losser, waardoor je elkaar beter leert kennen. Win-win situatie dus.

Multitasken bestaat niet
 • Jongleertraining

  Een teambuildingsactiviteit die er voor zorgt dat collega’s in beweging komen en samen lachen; daar zorgt de jongleertraining voor. Deze training is er niet alleen om er voor te zorgen dat de deelnemers wat losser worden. Het is ook een metafoor voor nieuwe dingen leren. Jongleren is zo’n activiteit die eigenlijk iedereen kan leren, ook al denken mensen vaak van niet. De instructeurs laten zien dat door bepaalde patronen te doorbreken en dingen los te laten, nieuwe dingen leren een stuk makkelijker wordt. Dit is meteen de les die tijdens de teambuilding voor kleine groepen wordt meegegeven. Doorbreek bepaalde patronen, ben niet bang om dingen te veranderen of los te laten om nieuwe inzichten te krijgen en nieuwe dingen te leren.

 • Workshop smoothie maken

  Deze creatieve teambuildingsactiviteit vertelt de deelnemers een inspirerend verhaal over verandering. En ja, dit door middel van smoothies maken. Deze workshop biedt een indrukwekkend verhaal over verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken, twee dingen die van groot belang zijn op de werkvloer. De deelnemers gaan samen aan de slag met het maken van smoothies waardoor samenwerking ook wordt gestimuleerd.

Workshop Smoothie Maken voor Bedrijven
 • Graffiti workshop

  Misschien is dit wel de workshop waar deelnemers het meeste hun creativiteit in kwijt kunnen. Maar dat niet alleen, de graffitiworkshop zorgt er ook voor dat collega’s gaan samenwerken en goed moeten communiceren. Twee erg belangrijke aspecten in het werkveld. Het is niet alleen leuk om lekker creatief bezig te zijn en elkaar zo op een ontspannen manier te leren kennen, maar communicatie onderling wordt verbeterd middels deze workshop.

Teambuilding kleine groepen

Deze workshops zijn allemaal voorbeelden van teambuilding voor kleine groepen. Dus, wanneer je als baas denkt dat teambuilding voor een kleine groep van bijvoorbeeld vijf man niet nodig of nuttig is, loont het toch de moeite om dit eens te heroverwegen. Want zelfs de kleinste groepen zijn gebaat bij een leuke, actieve of creatieve teambuildingsactiviteit!