Bij het woord pesten denk je waarschijnlijk al gauw aan iemand die gepest wordt op school, maar niets is minder waar. Ook al herken je het misschien niet meteen, ruim één op de vier mensen wordt daadwerkelijk gepest op de werkvloer. Dit zal je misschien niet meteen opvallen, want pesten is toch iemand slaan? Bij pesten wordt er iemand structureel gekweld. Pesten is dan ook altijd gemeen bedoeld. Dit kan gaan om kleinerende opmerkingen, maar ook bijvoorbeeld als iemand buitengesloten wordt tijdens de lunch, koffie halen, etc.

Je bedrijf een spiegel voorhouden voorkomt pesten op het werk

Gebeurt pesten op het werk binnen jouw bedrijf of wil je dit voorkomen als team? More Balls Than Most geeft door middel van regietheater, Theater als Spiegel,  op humoristische wijze inzicht in de gang van zaken binnen de organisatie. De scenes die je bewust maken van pesten op het werk zijn interactief en energiek. Hierbij zal het gesprek worden aangegaan met het publiek. De scenes worden speciaal ontwikkeld voor de organisatie, waarbij wordt afgestemd op de realiteit. Het einde van de show wordt dan ook onder andere door het publiek bepaald. Zo kom je er als bedrijf achter hoe je er eigenlijk voor staat wat betreft pesten op het werk.

Voor een sterker team zonder pesten op de werkvloer

Creëer een fijne werksfeer waarin iedereen zich prettig voelt. Dit voorkomt namelijk verzuim, omdat men dan met plezier naar zijn of haar werk toe kan. Een werknemer die gepest wordt meldt zich namelijk drie keer vaker ziek dan een collega die niet gepest wordt. Die gepeste collega zal namelijk haar of zijn zelfvertrouwen verliezen, maar ook lichamelijke klachten komen erbij kijken, zoals hartkloppingen en maag- en darmklachten. Niet alleen voor het slachtoffer van pesten op het werk zijn er gevolgen, maar ook voor de werkgever:

  • De prestaties zullen namelijk dalen en
  • denk bijvoorbeeld ook aan de kosten voor medische behandelingen.

Elk team, waarbij gepest wordt of niet, zal baat hebben bij een realistische weergave van de omgang onder elkaar. More Balls Than Most helpt je hierbij. More Balls is al meer dan 25 jaar in het vak van entertainment voor zakelijke evenementen en trainingen. Naast Theater als Spiegel, biedt het ook interactieve teambuildingactiviteiten aan gericht op onder andere samenwerking, communicatie en creativiteit.