nieuwjaarsreceptie ideeen 1

nieuwjaarsreceptie ideëen

Het nieuwe jaar staat vaak in het teken van het presenteren van de plannen van het nieuwe jaar, doelen stellen en de neuzen dezelfde kant op. Wij hebben als nieuwjaarsreceptie ideëen verschillende openingsacts en teamspellen om het nieuwe jaar vol energie te beginnen.

Nieuwjaarsreceptie ideëen met de Jongleershow

De spectaculaire en humoristische jongleershow is uitermate geschikt als afsluitende presentatie van het jaar. Tijdens deze show blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar de toekomst. Deze show hebben wij speciaal ontwikkeld voor bedrijven en vormt een perfecte opening of afsluiting van een zakelijk evenement of als nieuwjaarsreceptie idee.

In de interactieve Jongleershow De Kunst van het Loslaten stellen wij op luchtige, humoristische wijze thema’s zoals flexibiliteit, los durven laten, vertrouwen en samenwerking aan de orde. Een ‘serieuze’ spreker op het gebied van verandermanagement vertelt op cabareteske wijze over veranderingen in de wereld en maakt hierbij de link naar actuele thema’s en ontwikkelingen binnen jullie organisatie.

Overige nieuwjaarsreceptie ideëen

  • Puzzelspel als nieuwjaarsreceptie idee

Tijdens het teambuilding puzzelspel wordt gespeeld in teams die worden uitgedaagd met breinbrekers en quizvragen. In eerste instantie denken de teams dat zij tegen elkaar strijden, maar wanneer het tweede deel van het spel start waarbij ze een puzzel moeten maken, blijkt dat zij de andere teams ook nodig hebben. Kortom, samenwerking blijkt de sleutel tot succes.

  • Rhythm & Connection

Rhythm & Connection gaat door middel van muziek in op onderwerpen als met elkaar in verbinding komen, elkaar steunen, naar elkaar luisteren, op elkaar afstemmen en een gezamenlijk ritme creëren. De exacte invulling van de workshop wordt bepaald aan de hand van de inhoudelijke (telefonische) briefing met de uitvoerende artiest. In dit voorstel vind je daarom een verzameling van mogelijkheden om muziek te gebruiken als metafoor, met als uitgangspunt samenwerking en communicatie. Een van de nieuwjaarsreceptie ideëen die leuk is als je het jaar ritmisch wilt beginnen.

nieuwjaarsreceptie ideeen

  • Jongleertraining & Strategisch Communicatiespel

In de luchtige en humoristische Jongleertraining worden onderwerpen als focussen, doelen stellen, bereidheid om (nieuwe) uitdagingen aan te gaan en flexibiliteit, voelbaar en inzichtelijk gemaakt door middel van de metafoor van het jongleren.

De training is ook zeer geschikt om te combineren met een korte reflectie waardoor er inzicht wordt gegeven:

  • in de successen die zijn behaald het afgelopen jaar,
  • uitdagingen/kansen die er liggen voor het nieuwe jaar
  • en wat men nodig heeft in de samenwerking om deze uitdagingen/kansen aan te pakken voor het nieuwe jaar.
  • en jullie eigen wensen om deze training het meest te laten aansluiten bij jullie nieuwjaarsreceptie ideëen.

Uiteraard is dit een van de vele mogelijkheden en wordt de insteek van de reflectie in de voorbereiding doorgenomen en aangepast aan jullie wensen.

Na het jongleren volgt het Strategisch Communicatiespel. Een actief spel, waarbij onderwerpen zoals communicatie, de implementatie van ideeën, creativiteit, out of the box denken, de omgang met veranderingen en ‘lean’ werken worden aangesneden. Het spel laat eventuele knelpunten in de samenwerking boven tafel komen en laat de deelnemers de flow van een efficiënte samenwerking ervaren.

Neem voor nog meer nieuwjaarsreceptie ideëen contact met ons op via het formulier of bel ons op 020 68 53 351. Wij denken dan met je mee zodat we een act of show kunnen neerzetten die nog meer aansluit bij jullie medewerkers of klanten.