ontspanning op het werk

Ontspanning op de werkvloer

Een productieve werkdag hebben maar toch ontspannen en relaxt zijn? Dat willen wij allemaal natuurlijk. Voor veel mensen is dit moeilijk te combineren omdat er vaak een hoge werkdruk is. Hier zijn daarom een paar tips voor ontspanning op de werkvloer!

1. Mediteren

Mediteren helpt voor ontspanning maar ook tegen stress. Neem ergens in de dag een momentje, dit hoeft helemaal niet veel tijd in te nemen. Zoek voor jezelf een rustige plek om dit te doen waarvan je weet dat er geen mensen zomaar binnen komen. Als je hier geen tijd voor hebt, kan je altijd lopend mediteren. Als je jouw loopje doet om koffie te halen of naar de wc gaat concentreer je dan op je ademhaling. Dit zal zorgen voor ontspanning op de werkvloer.

2. Verkramping tegengaan

Als je uren in dezelfde houding zit zullen je spieren gaan verkrampen. Je krijgt dan vaak een stijve nek of hebt last van je schouders. Zorg dat je na elk uur even een loopje doet; je koffie of thee aanvullen, naar het toilet of naar een goede collega. Als je geen zin hebt om een loopje te doen, kan je altijd even bewegen met je armen en je nek. Dit is goed voor je bloedsomloop en helpt tegen je verkramping.

3. Yoga als ontspanning op het werk

ontspanning op het werk
Yoga voor of na je werk is extreem effectief. Yoga versterkt namelijk je spieren en verbetert je lichaamshouding. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat voor yoga je doet. Ook helpt yoga je om beter te slapen. Hierdoor kun jij jezelf beter kalmeren als je nog zit te malen over werk in bed. Maar je kunt ook een yoga sessie organiseren tijdens je werk, zodat het even wat ontspanning brengt op de werkvloer.

4. Maak je bureau schoon

Hier word je niet alleen ontspannen van maar ook productiever. Ook als je helemaal vol met werk zit, zorg dat je eventjes de tijd neemt om oude papieren weg te gooien of je prullenbak te legen. Het schoonmaken van je werkplek heeft niet alleen te maken met je bureau maar ook met je desktop op je laptop of computer. Zet bijvoorbeeld je werk georganiseerd in mapjes zodat alles overzichtelijk is en je het makkelijker terug kan vinden. Je mindset reflecteert namelijk je werkplek. Dit opgeruimde gevoel geeft je ontspanning op de werkvloer