Gedrag van Aap tot Mens

Lezing

Spreker en bioloog Daniel Seesink houdt mensen graag een spiegel voor. Een spiegel waarin het gedrag van apen hen bewustmaakt van de onbewuste kenmerken en effecten van hun eigen gedrag.

Aan de hand van aansprekende voorbeelden laat Seesink zien op welke manier mensapen als chimpansees en gorilla’s met elkaar in groepen leven, op welke manier alfamannen en zilverruggen hun leiderschap invullen en wat het effect is van elkaar vlooien.

Het gedrag van de apen wordt daarbij met hulp van het publiek vertaald naar voor hen herkenbare situaties op de werkvloer.

Laat je inspireren door ‘our closest living relatives’.

Observeren

Naast het verzorgen van lezingen, observeert Daniel het gedrag van mensen terwijl zij teambuildingactiviteiten/-workshops uitvoeren. Hij legt dit gedrag vast met zijn fotocamera. Als afsluiting van het programma laat hij die foto’s dan zien aan de deelnemers. Hoe objectief zijn zij dan in de interpretatie van wat zij zien?  Wie zijn de leiders en wie de volgers? En waar zie je dat dan aan? En waren de mensen op de foto’s zich er wel bewust van dat zij dat non-verbale gedrag vertoonden? Een goede manier om hen letterlijk een spiegel voor te houden. De ultieme ‘take home message’, die altijd weer voldoende gespreksstof oplevert tijdens de afsluitende borrel.

De lezing en het observeren sluiten perfect aan op de More Balls Than Most teambuilding spellen zoals Bruggenbouwen, de Puzzlebility Game en Beat the Box.

Informeer naar de mogelijkheden en wij stellen met veel plezier een passend programma samen. Actie verzekerd! De Gedrag van Aap tot Mens lezing kan ook op 1,5 meter afstand plaatsvinden. 

gedrag van aap tot mens lezing
  • 20-40 min

  • Onbeperkt

  • Samenwerking

gedrag van aap tot mens lezing