RTL Z artikel over jongleertraining

Deze week werden wij geïnterviewd door Michael Niewold voor een RTL Z artikel over nieuwe trainingen voor het bedrijfsleven. In het artikel staat de vraag centraal of trainingen die werken met spelvormen of metaforen effectief zijn.

Die vraag stelden wij onszelf ook toen we in 1992 zijn gestart met de combinatie van entertainment en teambuilding voor bedrijven. Nu meer dan 25 jaar later kunnen we met zekerheid zeggen dat dit het geval is op basis van de vele positieve reacties en trouwe klanten. Meer informatie over onze teambuilding games vindt u hier.

RTLZ-jongleertraining-teambuilding-bedrijven

© ANP Archief

Het RTL Z artikel

In het artikel wordt geen achtergrondinformatie gegeven. Daarom hier enkele zakelijke motieven om met spelvormen te werken.

Meer verbinding – In een gezamenlijke activiteit die los staat van het werk, wordt een beroep gedaan op andere kennis en vaardigheden. Hierdoor leert men elkaar ook op een andere manier kennen en waarderen

Betere samenwerking – Tijdens een spel gericht op samenwerking, worden de bestaande patronen binnen een team zichtbaar. De concrete ervaringen uit het spel maken het vervolgens eenvoudiger om de team dynamiek te bespreken

Meer motivatie – Het is makkelijker om mensen te betrekken bij veranderingsprocessen door gebruik te maken van metaforen en spelvormen. Door de combinatie van inhoud, entertainment en interactie ontstaat ruimte voor relativering en vernieuwing

Sneller leren – Er is al veel onderzoek gedaan naar effectieve leerstijlen, waaruit blijkt dat het effect van traditioneel onderwijs beperkt is omdat men slechts korte tijd informatie kan opnemen. In teambuilding spellen is er ruimte voor actief en ervaringsgericht leren.

Entertainment en Ervaringsgericht Leren

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor de combinatie van entertainment en ervaringsgericht leren. De trend beperkt zich niet tot alternatieve teambuilding activiteiten zoals in het RTL Z artikel worden beschreven, maar laat zich ook zien in de de opkomst van digitale business games voor bedrijven. Hierbij gaat het om computerspellen en -simulaties met een educatief doel. Daarbij is het niet langer de vraag of een spelvorm toegevoegde waarde heeft, maar juist het uitgangspunt.

Lees hier verder over waarom het een goed idee is om entertainment te gebruiken bij zakelijke trainingen.