teambuilding in de zorg

Samenwerken in de zorg

De samenwerking tussen collega’s in de zorg is erg belangrijk. Je moet namelijk goed samenwerken om mensen te kunnen helpen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, samenwerken in de zorg? Er zijn een aantal belangrijke tips die ervoor zorgen dat de samenwerking in de zorg soepel gaat verlopen en er een hecht team collega’s ontstaat.

Samenwerking in de zorg – hoe pak je het aan?

Het is een must om een moment te organiseren waarop het team elkaar kan leren kennen. Sommige mensen hebben elkaar misschien nog nooit gezien en alleen via de mail gesproken. Via een kennismakingsavond zorg je ervoor dat alle collega’s elkaar in ieder geval een keer hebben gesproken. Ze leren elkaar beter kennen, wat zorgt voor een leuke sfeer en dit gaat op langere termijn zorgen voor een betere samenwerking in de zorg.

Informatie avond voor samenwerken in de zorg

Een ander idee is het organiseren van een informatie avond met verschillende sprekers.

  • Je kunt op deze manier moeilijke onderwerpen binnen de zorg bespreekbaar maken.
  • Collega’s kunnen ervaringen delen en elkaar tips geven hoe ze ergens mee om kunnen gaan.
  • Ze leren niet alleen de organisatie beter kennen maar ze leren ook ontzettend veel van elkaar.

Door dit soort avonden te organiseren verbeter je het samenwerken in de zorg en natuurlijk ook de werksfeer.

Maandelijkse meetings voor betere samenwerking

Neem een vaste dag in de maand waarop er een meeting wordt gepland om met alle medewerkers samen te zitten. Als je met een grote groep bent kun je dit het beste verdelen in kleinere groepjes die samen in gesprek gaan over de samenwerking tussen collega’s. Vinden zij dat het deze maand goed is gegaan en wat kan er nog worden verbeterd? Op deze manier maak je samenwerken in de zorg bespreekbaar en makkelijk. Collega’s kunnen hun ei kwijt over het werk en hoe ze dingen aanpakken, hierdoor leren ze van anderen.

Het is belangrijk om samen tot een goede samenwerking in de zorg te komen en om de communicatie in de zorg te verbeteren. De punten die we net hebben genoemd kunnen hierbij helpen.

Organiseer minimaal 1x per jaar een teambuilding activiteit

Naast bovenstaande tips kan ook leuk zijn om een teambuilding activiteit te doen met alle medewerkers. Wij hebben hier veel verschillende opties voor, ook teambuilding activiteiten voor grote groepen.

We hebben nu zelfs een speciaal puzzelspel ontwikkelt voor verbetering van de teambuilding in de zorg.

teambuilding in de zorgWil je meer weten, klik hier of neem contact met ons op.