Communicatie in de zorg verbeteren – 3 tips

Teambuilding is ontzettend populair tegenwoordig. Het zorgt voor een sterk groepsgevoel en voor gemotiveerde medewerkers, en dat is natuurlijk wat iedere werkgever wil. Om goed met elkaar te kunnen communiceren als collega’s moet je geen groep individuen zijn maar een team. In de zorg is dit van groot belang omdat medewerkers veel moeten samenwerken. Communicatie in de zorg verbeteren? Hier volgen de drie belangrijkste tips.

Communicatie in de zorg verbeteren

 

Communicatie in de zorg verbeteren door teambuilding

Een teambuilding activiteit zorgt voor een hechte groep gemotiveerde medewerkers. Je kunt de communicatie in de zorg verbeteren door een activiteit als een puzzelspel. Met een grote groep puzzelen doet meer met een team dan bijvoorbeeld samen gaan bowlen. Je bent samen bezig om het doel van het spel te behalen. Het Teambuilding Puzzel Spel is de ultieme activiteit om een groep werknemers in korte tijd het belang van samenwerken te laten zien.

Speciaal voor de gezondheidszorg heeft More Balls een unieke zorgpuzzel. Met dit spel kun je de communicatie in de zorg verbeteren.

 

Communicatie in de zorg verbeteren

 

Verschil teambuilding en sociale activiteit

Er is een groot verschil tussen teambuilding en een sociale activiteit. Communicatie in de zorg verbeteren kan door samen aan je team te bouwen, teambuilding dus. Teambuilding is kijken hoe je als team samenwerkt, wat hier goed aan is en welke verbeterpunten er zijn.

Een sociale activiteit is tijd doorbrengen met je team, maar dit is geen teambuilding. Het is belangrijk om het verschil hiertussen te kennen. Beiden zijn belangrijk maar het verschilt per situatie wat het beste van pas komt. Je kunt als werkgever inschatten of je een sociale activiteit nodig hebt of meer dan dat.

Communicatie in de zorg verbeteren

 

Reflecteren om communicatie in de zorg te verbeteren

Als je aan teambuilding doet is het belangrijk om te reflecteren. Een goed moment om dit te doen is het Teambuilding Puzzel Spel. Er wordt vaak na het spel nog nagesproken over of de dingen die er gebeurden en of dit herkenbaar is in het werk. Op deze manier kun je als team de communicatie in de zorg verbeteren. Na het reflecteren zijn er nieuwe inzichten opgedaan en daar kun je als team vervolgens mee aan de slag gaan. Op deze manier kun je als werkgever activiteiten organiseren door deze tips op te volgen om zo de communicatie in de zorg te verbeteren.