burnout voorkomen als werkgever

Een burn-out voorkomen als werkgever

Medewerkers die door de hoge werkdruk en stress op kantoor met een burn-out komen te zitten komen veel voor. Mensen vertellen niet graag aan collega’s of hun baas hoe het écht met ze gaat en dat ze tegen een burn-out aan zitten. Hoe kom je er als werkgever achter of het niet goed gaat met een van uw medewerkers? En wanneer dat het geval is, hoe kun je dan een burn-out voorkomen als werkgever?

1. Met een anti-stress workshop een burn-out voorkomen voor werkgevers

Op een vermakelijke en enerverende manier een anti-stress workshop volgen? Dat kan bij ‘More Balls Than Most’. Tijdens de beeldende anti stress workshop ‘Multitasken bestaat niet’ krijgt u meer inzicht in hoe stress op de werkvloer ontstaat en hoe dit voorkomen kan worden. Op deze manier kunt u als werkgever een burn-out voorkomen.

De anti-stress workshop kan in lengte variëren van 45 minuten tot 2 uur en u kunt met een team tot 60 personen mee doen. De cursus is vanaf 750 euro te boeken.

burnout voorkomen als werkgever

2. Als werkgever een burn-out voorkomen door een lach workshop

Een andere tip voor het voorkomen van een burn-out bij is samen met uw werknemers een lach workshop volgen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat lachen zorgt voor een reactie in de hersenen die voor een geluksgevoel zorgt. Lachen op het werk kan dus gebruikt worden als teambuilding tool.

Een lachworkshop laat mensen ervaren hoe makkelijk het is om de lachspieren te activeren. Na de workshop voelt u zich bruisend van energie en vrolijker. Buiten dat lachen leuk is, is het ook goed voor de gezondheid. Hierdoor wordt de kans op een burn-out bij werknemers kleiner.

Een lachworkshop kan 20 minuten tot een uur duren en gevolgd worden door kleine groepen, maar ook grote groepen tot 500 personen. Vanaf 500 euro kunt u een lachworkshop boeken.

3. Een burn-out vroegtijdig ontdekken en voorkomen

De laatste tips voor het voorkomen van een burn-out is het tijdig ontdekken en voorkomen. U kunt dit doen door het onderwerp bespreekbaar te maken in uw team, zorg voor coaching gesprekken en check-ups. U kunt ook een vertrouwenspersoon voor de werknemers aanstellen waarbij ze terecht kunnen met zorgen. Vervolgens is het belangrijk dat u de symptomen van een burn-out kunt herkennen. Zo kunt u direct passende maatregelen treffen voor de desbetreffende medewerker. Door het opvolgen van deze tips wordt het voorkomen van een burn-out als werkgever een stuk makkelijker.