Work life balance

Goede work life balance voor je medewerkers mogelijk maken

Hebben jouw medewerkers een goede work life balance? Dit is belangrijk voor de productiviteit binnen je team. Als je medewerkers een goede balans vinden tussen werk en privé ervaren ze minder stress en zijn ze een stuk productiever. Wil jij weten hoe je zorgt voor een goede work life balance van je medewerkers?

Work life balance

Thuis werk-ochtend/middag/dag indien gewenst

Een goede tip voor het verbeteren van de work life balance voor je medewerkers is het plannen van een thuiswerk dag. Als je werknemer kan thuiswerken kan hij zijn uren op zijn eigen manier indelen. Hierdoor is werk en privé veel makkelijker in balans te houden. Ze kunnen er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een ochtend hard te gaan sporten en vervolgens wat langer door te werken. Door de medewerkers de kans te geven op een thuiswerk dag wanneer het nodig is, zullen ze een betere work life balance ervaren.

Tussendoor naar de tandarts of de dokter is oke

Een goede work life balance voor je medewerkers mogelijk maken doe je ook door het creëren van minder stress. Maak het bijvoorbeeld toegankelijk om tussendoor naar de tandarts of dokter te gaan. Het kan bij je medewerkers voor veel stress zorgen wanneer dit niet mogelijk is. Ze moeten het dan op momenten buiten het werk plannen in plaats van een pauze te nemen tijdens het werk. Het is daarom belangrijk om afspraken zoals deze goed te keuren en te laten merken dat het oke is als medewerkers dit tijdens het werk moeten doen.

Work life balance

Hecht team goed voor work life balance

Als je medewerkers stress ervaren door een slechte sfeer op de werkvloer nemen ze deze stress vaak mee naar huis. Wat zorgt voor een verstoring van de work life balance. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor een goede sfeer en een hecht team. Hoe je hiervoor zorgt? Door middel van teambuilding spellen. Een super leuk spel om te doen met je team is bijvoorbeeld de escape room op locatie. Dit is een spannend spel waarbij je binnen het team leert omgaan met druk, communiceren en het nemen van beslissingen.

VR teambuilding game

Een ander spel wat zorgt voor een goede sfeer en een betere samenwerking tussen je medewerkers is het VR teambuilding spel. Zorgt de samenwerking binnen het team vaak voor problemen en stress? Dit zorgt ervoor dat medewerkers de stress van het werk mee naar huis nemen, slecht voor de work life balance dus. Daarom is het goed om deze stress te voorkomen. Bij het VR teambuilding spel is goed communiceren en samenwerken essentieel om te winnen. Je hebt niet alleen een leuke dag met het team, maar ook belangrijke leermomenten voor iedereen.

Work life balance

Anti-stress workshop

Het laatste spel wat we gaan laten zien voor verbetering van de work life balance is de anti-stress workshop. Hierbij wordt de mythe van het multitasken ontmaskerd. Medewerkers leren tijdens de workshop op welke momenten ze aan het multi-tasken zijn en hoe ze dit kunnen verminderen. Het kost namelijk veel tijd en stress. In de training leer je hiermee omgaan met als resultaat minder stress op de werkvloer en een verbeterde work life balance. 

Wil jij dat je medewerkers minder stress ervaren zodat de work life balance verbetert? En ben je op zoek naar een manier om de productiviteit binnen je team te verbeteren? Naast de drie spellen die we hebben uitgelicht zijn er nog een heel aantal andere opties om samen met je team aan de slag te gaan. Neem contact met ons op voor meer informatie.