duurzame inzetbaarheid in de zorg

Voorbeelden duurzame inzetbaarheid in de zorg

Wist jij dat medewerkers in de zorg vaak met een hoge werkdruk te maken hebben? Dit zorgt ervoor dat het steeds moeilijker voor ze is om de work life balance in evenwicht te houden, wat leidt tot minder personeel in de toekomst. Dit kun je als werkgever voorkomen door duurzame inzetbaarheid in de zorg. Wat dit precies is gaan wij uitleggen aan de hand van een aantal voorbeelden.

Wat is duurzame inzetbaarheid in de zorg?

Je zult je vast afvragen wat duurzame inzetbaarheid nu precies betekent voor werkgevers en werknemers in de zorg. Door gebruik te maken van duurzame inzetbaarheid zorg je voor het gezond, ontwikkeld en werkend houden van je personeel. Ze hebben hierdoor een minder hoge werkdruk en gaan met meer plezier naar hun werk.

duurzame inzetbaarheid in de zorg

Werkgevers kunnen gebruik maken van deze vorm van inzetbaarheid om een burn-out of andere redenen voor het niet functioneren van werknemers te beperken. Een nieuw personeelslid vinden kost namelijk ontzettend veel geld, dit kun je voorkomen door je werknemers van nu op een duurzame manier in te zetten.

Voorbeeld duurzame inzetbaarheid

Een van de vele voorbeelden van duurzame inzetbaarheid in de zorg is de mentale gezondheid. Hier vallen bijvoorbeeld stress en een burn-out onder. Wanneer je veel werknemers hebt die vanwege stress uitvallen of minder kunnen werken kost je dit veel geld. Vooral als ze langere tijd ziek zijn vanwege een burn-out bijvoorbeeld.

Gelukkig zijn er een aantal handige tips die stress bij werknemers kunnen verminderen. Een daarvan is duurzame inzetbaarheid in de zorg. Maar we hebben nog een paar handige tips voor je klaarstaan.

Tips voor vermindering stress

Als je zorgt dat werknemers met meer plezier naar hun werk gaan zullen ze ook minder stress ervaren op de werkvloer. Een vervelende ervaring wat zorgt voor stress is een slechte sfeer tussen collega’s. Werknemers ervaren hierdoor meer stress en nemen deze stress mee naar huis. Dit zorgt voor een verstoring van de work life balance. Daarom is het belangrijk om te werken aan een goede sfeer en een hecht team.

Je kunt hiervoor zorgen door teambuilding spellen te spelen. Een erg leuk voorbeeld van zo’n spel is de escape room op locatie. Dit is een spel waarbij je binnen je team om leert gaan met druk, communiceren en het nemen van beslissingen in spannende situaties.

duurzame inzetbaarheid in de zorg

Een ander voorbeeld van duurzame inzetbaarheid in de zorg is het VR teambuilding spel. Bij het VR teambuilding spel is goed communiceren en samenwerken essentieel om te winnen. Dit spel zorgt niet alleen voor een hele leuke dag maar ook voor belangrijke leermomenten binnen het team.

Duurzame inzetbaarheid in de zorg

Wil jij graag beginnen aan duurzame inzetbaarheid in de zorg of wil jij door middel van de teambuilding spellen zorgen voor minder stress op de werkvloer? Kijk dan nu op onze website voor de leukste teambuilding spellen. Wij hebben daarnaast nog veel andere opties om samen met je team aan de slag te gaan. Neem contact met ons op voor meer informatie.