Teambuilding online

Communiceren met collega’s kan op veel verschillende manieren. Vaak zit je samen op kantoor of kun je samen een kopje koffie drinken om dingen te bespreken, maar soms kan dat niet. Dan is teambuilding online de oplossing. Ben je benieuwd naar de beste tips op het gebied van samenwerken en teambuilding online en wil je weten hoe je de sfeer in je team goed kunt houden ondanks de afstand? Lees dan snel verder.

teambuilding online

Waarom is teambuilding online belangrijk?

Werken aan teambuilding online, dat is tegenwoordig helemaal niet moeilijk en erg handig om te doen. Je hoeft niet op dezelfde locatie te zijn om toch te communiceren met collega’s. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Whatsapp of Facetime, maar er zijn ook een hoop andere programma’s en tips die je kunt gebruiken voor teambuilding online en online samenwerken.

Via online programma’s samenwerken is natuurlijk een mooie kans omdat het veel reistijd kan schelen. Maar het kan ook een uitdaging zijn, want hoe moet dat nou, online samenwerken? En hoe doe je aan teambuilding online, als je elkaar alleen nog door een scherm ziet?

Tips voor teambuilding online

  1.     Een goede planning voor online samenwerken

Op kantoor zien mensen het wanneer je in gesprek bent met een klant of collega, dat is tijdens online samenwerken niet het geval. Zorg er daarom voor dat je een duidelijke planning hebt wie je wanneer gaat bellen of facetimen zodat je niet in de knoop komt. Daarnaast is het belangrijk om een rustige plek op te zoeken waar je gefocust kan werken zonder gestoord te worden. 

  1.     Sfeer in je team goed houden door teambuilding online

Ben je bang dat je sfeer in je team minder goed wordt door het online samenwerken? Dat hoeft niet, je kunt het namelijk net zo leuk maken als op kantoor. Tijdens een Skype-vergadering kun je bijvoorbeeld aan het eind bijpraten over actuele onderwerpen in het nieuws, de gesprekken die je normaal bij de koffieautomaat voert kun je dan verplaatsen naar het online gesprek. Zo werk je toch aan de teambuilding, maar dan online.

Hoe wij kunnen helpen met een goede sfeer in je team tijdens teambuilding online?

Op onze pagina ‘Online teambuilding‘ vind je alle mogelijkheden om te werken aan een relaxt online team. Zoals bijvoorbeeld een online training jongleren, een online treasure hunt of een online interactieve theatersessie. Voor meer informatie kun je ook direct contact opnemen met ons.