Een openingsact; geen overbodige luxe

Wat is een openingsact?

De naam zegt het al: een openingsact is een act of een show als start van een bijeenkomst. Meestal is zo’n bijeenkomst een congres, klantendag, personeelsbijeenkomst of bedrijfsfeest.

Wolact openingsact voor bedrijven

Waarom starten met een openingsact?

De gasten zijn waarschijnlijk vroeg opgestaan om op tijd bij het evenement aanwezig te kunnen zijn. Ze hebben zich, ondanks file op de weg of drukte in de trein, op tijd gemeld bij de inschrijfbalie en hebben zojuist in de foyer eerst even rustig een kopje koffie gedronken. Zodra ze in de zaal plaatsnemen, gaat hun gemoedstoestand in de stand “passief”. Ze hebben immers al veel moeite gedaan om bij het evenement aanwezig te zijn, ze hebben het programma al eens doorgekeken en men verwacht van het plenaire ochtendgedeelte met name zenden vanuit de organisatie. En daarom kan je juist op zo’n moment je gasten verrassen met een spectaculaire en vooral interactieve openingsact.

Wat zijn populaire openingsacts?

Er zijn talloze mogelijkheden bij het kiezen van een opening voor een plenaire bijeenkomst. Met vuurwerk heb je gelijk de aandacht, dansers zijn leuk om naar te kijken en een zanger kan een gevoelig of juist opzwepend lied zingen. Maar behalve als entertainment biedt de openingsact een unieke gelegenheid om gelijk al het thema of de boodschap van de dag neer te zetten. Je bent dus eigenlijk op zoek naar boeiend en visueel interessant met een verdiepende laag eronder. Dat zijn de shows en presentaties waar je misschien niet gelijk aan dacht.

Openingsact met inhoud

Als je entertainment combineert met een thema, blijft de boodschap beter hangen. Wij werken daarom graag met metaforen die we op creatieve wijze voor het voetlicht brengen. Bij de Jongleershow is de metafoor ‘De Kunst van het Loslaten’, omdat je zonder loslaten nooit drie ballen in de lucht kan houden met maar twee handen. In deze show komt daarom op luchtige wijze verandering en omgaan met nieuwe uitdagingen aan de orde.  Bij de Wolact is de metafoor verbinding en die onderlinge verbondenheid maken we in deze verrassende presentatie letterlijk zichtbaar. Deze act met wol begint als een op maat geschreven keynote over verbinding. Na een humoristische inleiding blijkt de spreker een fake speaker die met honderden bolletjes wol de verbinding tussen deelnemers laat zien.

Openingsact evenement

Het resultaat

Het resultaat van de Jongleershow of Wolact als openingsact is een enthousiast en verrast publiek dat een boodschap heeft meegekregen én in beweging is gezet. Opgeladen en nieuwsgierig naar de rest van de dag is een goed begin absoluut het halve werk. De Jongleershow of Wolact als openingsact van een bijeenkomst is dan ook geen overbodige luxe.