teambuilding oefeningen-2

Teambuilding oefeningen

Je hebt zo’n 40 man in je team en soms weet je ook even niet meer hoe je jouw team kunt activeren. Relax, want hier zijn enkel teambuilding hacks die ook jouw team weer ‘aan’ kunnen zetten. Klaar voor wat serieus leuke teambuilding oefeningen?

teambuilding en oefeningen

1. Het Vertrouwensdansje:

Zet je beste beentje voor in dit vertrouwensexperiment. Iedereen in een kring, ogen dicht, en dan gooien we een groot zacht voorwerp rond als een stel vertrouwensninja’s. Het is niet alleen een test van vertrouwen, maar ook een masterclass in het vermijden van kantoorblunders.

2. De Grote Ontsnappingsshow:

Jullie zijn nu de sterren in je eigen ontsnappingsavontuur! Verdeel je squad in teams en laat ze puzzels oplossen om de samenwerking onder druk op de proef te stellen. Escape Room op locatie: teambuilding activiteit met collega’s (moreballs.com) Een gamechanger voor degenen die denken dat ze alles al hebben gezien.

3. Arty Farty Uitje:

Wie zei dat werk saai moet zijn? Laat je creatieve beest los met een gezamenlijk kunstproject. Schilderen, beeldhouwen, of posters maken met waskrijt, het maakt niet uit! Het is niet alleen een manier om de creativiteit te laten stromen, maar ook om te ontdekken dat Geert van de boekhouding een onontdekt kunstenaar is.

teambuilding oefeningen-2

4. Het Blinddoek Avontuur:

Geblinddoekte avonturen, want waarom ook niet? Een paar mensen, een blinddoek, en een hindernisparcours dat schreeuwt om ontdekt te worden. Het is als een kantoorsafari, maar zonder de leeuwen. Laat zien dat je elkaar kunt vertrouwen terwijl je struikelt over stoelen en planten.

5. Het Team Manifesto:

Tijd om samen een soort team-gedragscode op te stellen. Wat zijn jullie waarden? Doelen? Normen? Maak er een soort Bijbel van, maar dan zonder de religie. Het is jouw gids voor het creëren van een utopie op kantoor, of in ieder geval het voorkomen van totale chaos.

6. Speed Dating, maar dan Anders:

Zet je schrap voor speeddating op kantoor, maar zonder de ongemakkelijke stiltes. Snel wisselen van gesprekspartner, leer je team op een andere manier kennen. Het enige doel hier is om vrienden te maken, niet om liefde te vinden (maar als dat gebeurt, bonuspunten!). >> Wij hebben hier leuke vragen om te gebruiken voor deze speeddating. 

  1. Wat is je favoriete gerecht? Of, Wat heb je gister gegeten?
  2. Welk land staat bovenaan jouw wensen lijst om te bezoeken
  3. Wat was jouw favoriete kinder tv-programma?
  4. Stel je wint de de staatsloterij: Wat is het eerste dat je gaat doen?

Wil je liever ontzorgt worden bij de organisatie van een manier om mensen te laten speed daten? Kijk dan even naar ons Netwerkspel. Netwerkspel – Workshop Netwerken van More Balls Than Most

7. De Menselijke Gordiaanse Knoop:

Stel je een bende collega’s voor die vastzitten in een menselijke knoop. Chaos, paniek en hilariteit gegarandeerd terwijl jullie proberen te ontsnappen zonder al te veel gestuntel. Het is als de Olympische Spelen, maar dan met meer lachen. En zeker fijn weer wat menselijk contact na al die afstandelijke jaren.

Teambuilding oefeningen is niet altijd saai. Dus gooi die stropdas uit het raam, rol die mouwen op en maak van je team iets waar iedereen naar uitkijkt. Je hebt tenslotte die 40 mensen niet voor niets, toch? 🚀✌️