teambuilding opdrachten zonder weerstand

Teambuilding opdrachten zonder weerstand

We kennen het allemaal wel: het moment waarop je als manager of teamleider wordt gevraagd om teambuilding opdrachten te organiseren. Je wilt natuurlijk het beste voor je team en de band tussen de teamleden versterken, maar tegelijkertijd voel je al een lichte weerstand opborrelen. Hoe krijg je iedereen enthousiast en gemotiveerd om deel te nemen aan deze teambuilding opdrachten?

Zoek passende teambuilding opdrachten.

Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt: zorg ervoor dat de teambuilding opdrachten aansluiten bij de interesses en behoeften van je teamleden. Weerstand verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer de activiteiten leuk, uitdagend en relevant zijn.

Het is natuurlijk leuk bedacht dat mensen ‘uit hun comfortzone’ moeten om te groeien. Maar geen enkel team denkt;  “Yes, laten we eens lekker oncomfortabel zijn vandaag”. Daar zit dan ook precies die weerstand in tegen teambuilding opdrachten.

teambuilding opdrachten zonder weerstand

Hoe vind je dan passende teambuilding opdrachten?

Het is belangrijk om te beseffen dat teambuilding niet per se betekent dat je een hele dag moet spenderen aan ingewikkelde, verplichte activiteiten waar niemand echt op zit te wachten. In plaats daarvan kun je creatief zijn en op zoek gaan naar teambuilding opdrachten of activiteiten die passen bij de dynamiek en cultuur van je team.

Bekijk welke interesses jouw teamleden gemeen hebben naast werk.

Is dit kunst? Ga dan naar een tentoonstelling die veel mensen van het team eens willen bezoeken. Vaak kun je in een museum ook een zaaltje huren en iemand uitnodigen zoals Spreker en bioloog Daniel Seesink.

Hij zal dan bijvoorbeeld tijdens jullie bezoek als team aan de tentoonstelling jullie gedrag observeren. Hij legt dit gedrag vast met zijn fotocamera. Als afsluiting van het programma laat hij die foto’s dan zien aan de deelnemers.

Hoe objectief zijn zij dan in de interpretatie van wat zij zien?  Wie zijn de leiders en wie de volgers? En waar zie je dat dan aan? En waren de mensen op de foto’s zich er wel bewust van dat zij dat non-verbale gedrag vertoonden?

Een Schilder of Posterworkshop passen ook perfect in deze setting. Tijdens de Workshop Posters maken maken deelnemers posters waarop zij hun visie voor de organisatie en hun eigen rol daarin concreet visualiseren. De deelnemers wordt de volgende vraag gesteld: ‘Stel, de stad hangt vol reclameposters, en die posters gaan over jullie organisatie: wat wil je dan laten zien? Of hoe wil je gezien worden?

Is dit een stap te ver? Dan kun je ook onze gratis teambuilding opdrachten downloaden.

Het belangrijkste is dat je luistert naar de wensen en behoeften van je teamleden en activiteiten kiest die hen aanspreken. Door teambuilding op een leuke en motiverende manier aan te pakken, kun je weerstand verminderen en de teamspirit versterken. Dus, laat die kont tegen de krib maar zitten en zet in op teambuilding opdrachten waar je team écht blij van wordt!

Brainstorm met Liesbeth

Denk je nu nog niet, Yes! Ik weet nu welke teambuilding opdrachten ik ga geven aan mijn team. Brainstorm dan eens met Liesbeth. Die kan je exact vertellen wat je team nodig heeft. Zij heeft al meer dan 15 jaar ervaring in Teambuilding sessies organiseren en heeft in 5 minuten enkele goede ideeën voor jouw team. Of je nu juist iets uitdagends of juist iets meer ingetogen werkwijze zoekt. Haar advies is helemaal gratis en no-strings attached.

Mail ons