Teamspirit verbeteren

Teamspirit is het positieve gevoel dat komt van wederzijds vertrouwen en respect. Het gevoel ontwikkeld zich op het moment dat meerdere mensen samenwerken om een doel te bereiken. Dan ziet iedereen zich als een lid van het team en vertrouwd men er op dat je samen meer kunt bereiken dan alleen. ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan – Loesje’. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een positieve teamspirit op de werkvloer.

teamspirit verbeteren collega’s

Waarom is teamspirit belangrijk?

De teamspirit verbeteren op de werkvloer is heel belangrijk om onderling nog beter met elkaar te kunnen samenwerken. Teambuildingsactiviteiten dragen bij aan een hecht en positief team. Dit is ook waarom veel bedrijven teambuilding zien als een must. Medewerkers zijn natuurlijk ontzettend belangrijk zijn voor een bedrijf. Hilariteit, spanning en spelelementen zorgen voor verbinding, een betere communicatie tussen collega’s en het kan de dynamiek binnen het team veranderen. Zo kun je later met je collega’s nog na lachen over de activiteit en herinneringen ophalen. Dit zorgt direct voor verbinding.

Wanneer je als bedrijf de teamspirit gaat verbeteren:

  • Vergroot je het onderlinge vertrouwen en de verbinding
  • Verbetert de communicatie
  • Wordt creativiteit gestimuleerd

Teamspirit verbeteren met teambuilding puzzel spel

Het teambuilding puzzel spel is een voorbeeld van de perfecte activiteit die je met collega’s kan doen om de teamspirit te verbeteren. Hiermee krijg je in korte tijd een grote groep in actie en beweging en staat teamspirit centraal. Voor het spel wordt de groep verdeeld in teams. In deze teams beantwoorden ze vragen over de organisatie en algemene kennis vragen. Ook worden de teams uitgedaagd met breinbrekers. Uiteindelijk winnen de teams puzzelstukken en blijken ze niet tegen elkaar maar met elkaar het spel te spelen. Ze hebben elkaar allemaal nodig om de puzzel te kunnen leggen. Het is ook mogelijk om het spel op maat te maken voor de organisatie. Meer informatie over het teambuilding puzzel spel lees je hier.

teamspirit verbeteren

Het strategie spel

Het strategie spel zorgt ook voor het verbeteren van de teamspirit onder medewerkers. Het doel van het spel is om processen te verbeteren en om knelpunten in de samenwerking op te lossen en dit alles in een spelvorm. De groep krijgt een simpele opdracht die vervolgens onder tijdsdruk moet worden uitgevoerd. Daardoor is er geen tijd meer voor ‘politieke correctheid’ en laten de teamleden hun natuurlijk gedrag zien. Het is meteen zichtbaar wanneer dit tot minder goede resultaten leidt. Lees hier verder voor meer over het strategie spel.

teamspirit verbeteren

Al interesse in een van deze spellen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.