Communicatie verbeteren in een team

Teamwork makes the dream work! 

Alleen lijkt die dream ver te zoeken. Herken je een van deze dingen bij jouw team:

  • Teamleden klagen over elkaar bij hun manager.
  • Teamleden nemen taken van elkaar over maar worden er niet voor gerespecteerd en beginnen te klagen.
  • De één vindt dat de ander de kantjes ervan afloopt en zelf alles moet oplossen. Echter aanspreken op verantwoordelijkheden loopt meestal uit op nog meer onvrede en rollende ogen.
  • Een vergadering is vaak een frustrerende happening in plaats van de inspirerende sessie die het ook zou kunnen zijn.

Dan hoeft het niet zo te zijn dat je meteen een teamcoach in de hand moet nemen. Verbeteren van de communicatie in een team kan ook op een iets lichtvoetiger manier. En het maar laten voor wat het is, is ook niet de beste optie.  Een betere communicatie in het team zal het zorgen voor meer productiviteit, goede resultaten en ene positieve werksfeer.

Beeld je je eens in dat vergaderingen niet meer saai zijn, maar dat je allemaal geïnspireerd raakt om van elkaar te leren. A dream to good to be true?

Hoe fijn is het om te zien dat je teamleden plezier hebben in wat ze doen. Dat ze passie hebben voor hun vak en dit graag delen met hun team? Hoe je dit (weer) kunt bereiken? Dat kan al met enkele leuke teambuilding activiteiten, zodat je team elkaar beter te leert begrijpen.

communicatie verbeteren team
communicatie verbeteren in een team

Strategische communicatie spel

Het Strategisch communicatiespel is een actief spel, waarbij onderwerpen zoals communicatie, de implementatie van ideeën, creativiteit, out of the box denken, de omgang met veranderingen en ‘lean’ werken worden aangesneden. Het spel laat eventuele knelpunten in de samenwerking boven tafel komen en laat de deelnemers de flow van een efficiënte samenwerking ervaren. Lees hier verder voor meer informatie over het strategische communicatie spel.

communicatie verbeteren in een team

Theater als spiegel

Theater als Spiegel is een interactieve theater vorm waarbij door twee acteurs de gang van zaken binnen een organisatie wordt nagespeeld. De scènes worden speciaal voor de organisatie ontwikkeld, zodat het echt op de realiteit lijkt. Aan het eind van een scene wordt het publiek uitgedaagd om de acteur aanwijzingen te geven om zo tot een betere uitkomst te komen. Theater als spiegel laat zien wat de invloed jouw gedrag heeft op werksituaties of op je collega’s. Lees hier meer over theater als spiegel