Netwerkactiviteiten voorbeelden

Netwerken staat niet gelijk aan zoveel mogelijk nieuwe mensen ontmoeten. Tijdens een netwerkactiviteit wil je een onuitwisbare indruk achterlaten. Eentje waarbij rondom jou als persoon enkele keywords worden opgehangen. Zodat wanneer iemand jouw talent of kunde nodig heeft, hierbij direct aan jou denkt. 

Binnen een organisatie is het belangrijk dat netwerken wordt gestimuleerd met netwerkactiviteiten. Op die manier weten medewerkers ook beter wat de organisatie eigenlijk al voor talent en kunde van mensen in huis heeft. Je gaat dan minder snel buitenshuis iemand zoeken. Zo maakt men efficiënter gebruik van eigen talent binnen de organisatie. Bovendien worden medewerkers gelukkiger als ze worden gevraagd voor een bijzonder project omdat daar hun talent ligt.

voorbeelden netwerkactiviteiten

Enkele netwerkactiviteiten voorbeelden die je kunt organiseren in je bedrijf:

Wolact

Een voorbeeld van netwerkactiviteiten die perfect is om snel nieuwe mensen te leren kennen is de Wolact. Creëer een letterlijke verbinding met elkaar. Het is een goede activiteit als opening of afsluiting van een evenement rondom netwerken en verbinden. Onder begeleiding van opzwepende muziek verschijnen er bollen wol en creëren de deelnemers gezamenlijk een kleurrijk netwerk. Lees hier meer over de wolact

wolact netwerkactiviteit

Netwerkspel

Een van de andere voorbeelden voor een netwerkactiviteit is het netwerkspel. Een informele, leuke manier om in korte tijd met veel mensen contact te leggen. Het netwerkspel is een dynamisch spel met een wedstrijdelement waarbij mensen gedwongen worden om te netwerken en informatie uit te wisselen. Het netwerkspel kan zowel ingezet worden binnen de eigen organisatie als bij evenementen waar de deelnemers elkaar nog niet eerder hebben ontmoet. Lees hier meer over het netwerkspel.

voorbeeld netwerken

Jongleer Training

Op een hilarische en dynamische manier netwerken. Tijdens de training wordt op een speelse manier ingegaan op veranderingsprocessen. De jongleertraining kan ook gecombineerd worden met een jongleershow of een brainstorm- of feedbacksessie gericht op het thema van de bijeenkomst. Meer over de jongleertraining lees je hier.

netwerkactiviteiten voorbeelden