Netwerken activiteiten voorbeelden

Het is net werken…
maar dan leuker

Netwerken is niet alleen voor ondernemers. Juist binnen organisaties kan netwerken erg effectief zijn voor de productiviteit.

Door beter te weten wat andere collega’s doen en wat er op andere afdelingen speelt kan meer kennis worden gedeeld. Zo maak je efficiënter gebruik van het talent en de kennis die je in huis hebt.

Een van onze meest populaire netwerkactiviteiten voor binnen organisaties is De Wolact.

Enkele netwerkactiviteiten voorbeelden die je kunt organiseren in je bedrijf:

Netwerkspel

Het Netwerkspel is een informele en leuke manier om in korte tijd met veel mensen contact te leggen en te ontdekken met wie je overeenkomsten hebt. Zo kun je tijdens de lunch of borrel erna deze personen opzoeken en nieuwe contacten uitdiepen. Het netwerkspel kan zowel ingezet worden binnen de eigen organisatie als bij evenementen waar de deelnemers elkaar nog niet eerder hebben ontmoet. Lees hier meer over het netwerkspel.

netwerkactiviteiten voorbeelden

Wolact

Een voorbeeld van netwerkactiviteiten die perfect is om snel nieuwe mensen te leren kennen is de Wolact. De Wolact is een echte energizer en geschikt als openings- of afsluitingsact om het thema verbinden, netwerken en kennisdelen symbolisch en met humor neer te zetten! Creëer een letterlijke verbinding met elkaar.Na een op maat inleiding afgestemd jullie thema en doelgroep, verschijnen er onder begeleiding van opzwepende muziek overal bollen wol en creëren de deelnemers gezamenlijk een kleurrijk netwerk. Lees hier meer over de wolact

wolact netwerkactiviteit

Jongleer Training

Een van de andere voorbeelden voor een netwerkactiviteit is de jongleer training. Tijdens de jongleertraining heb je direct 1 gemeende deler: iedereen gaat iets nieuws leren! In de luchtige en humoristische Jongleertraining worden onderwerpen als loslaten, bereidheid om (nieuwe) uitdagingen aan te gaan en flexibiliteit, voelbaar en inzichtelijk gemaakt door middel van de metafoor van het jongleren. De training is ook zeer geschikt om te combineren met een korte reflectie waardoor er inzicht wordt gegeven in de successen die zijn behaald, uitdagingen/kansen die er liggen en wat men nodig heeft in de samenwerking om deze uitdagingen/kansen aan te pakken. Zo delen de mensen hun kennis en hun hulpvragen. Meer over de jongleertraining lees je hier.

netwerkactiviteiten voorbeelden